Hemel-en-hel

Hemel en hel: Bestaan ze echt?

Gelukkig leven wij in Nederland in een vrij land. Je mag zelf bepalen wat je wilt geloven en waar je naar wilt luisteren. In dit artikel kijken we naar de hemel en de hel. Bestaan ze echt?

1) De hemel
Laten we het eerst over de hemel hebben. God, die niet kan liegen, heeft ons een mooie belofte gegeven. Hij spreekt over een geweldige plaats. Een gouden stad waar vrede en rust is voor iedereen! Geen strijd en gedoe meer. We zullen daar in goed gezelschap zijn.

Daar vinden we alleen Gods kinderen, die door Jezus gered zijn. We zullen daar Abraham en David ontmoeten, en de vele andere helden en heldinnen uit de Bijbel. Je geliefde opa en oma, papa of mama, die al gestorven zijn en die zo vol van Jezus waren, zul je weer zien.

De hemel zal geen kleine plaats zijn met maar een paar gelovigen. God spreekt over zo veel mensen in de hemel dat niemand kan tellen hoeveel! (Lees Mattheüs 8:11.) Er zullen allerlei soorten mensen zijn, van allerlei kleuren en culturen, maar ook van verschillende achtergronden.

Niet alleen degenen die in de kerk zijn opgegroeid. Maar ook mensen die alles hebben gedaan wat God verboden heeft, en door Jezus op tijd gered zijn voor de eeuwigheid. We zullen daar een nieuw lichaam hebben. Er zal geen verdriet en er zullen geen tranen meer zijn. Ook geen ziekte of pijn. Geen zonde of verleiding, en ook geen angst meer voor straf. (Lees Openbaring 1:5-6.)

2) De hel
Nu gaan we het hebben over die hartbrekende plaats: de hel. Dit zijn moeilijke woorden, maar de waarheid moet verteld worden. Wij moeten vandaag mensen waarschuwen voor die verschrikkelijke plaats. Jezus zegt in Mattheüs 8:12:

‘Veel van wie recht dachten te hebben op het Koninkrijk worden eruit gegooid, de duisternis in. Daar zullen ze huilen en knarsetanden.’

Wie zullen naar de hel gaan? Zij die de genade van God niet hebben aangenomen.

Het kan zijn dat jij godsdienstig bent, ouders hebt die naar de kerk gaan en misschien gered zijn. Maar zelf heb jij nooit echt de wedergeboorte meegemaakt. Jij hebt Gods genade nooit zelf aangenomen in je hart. Jij hebt niet de goede hoop dat je straks de hemel mag binnengaan.

Jij bent op weg naar de hel. Je bent een verloren zoon of dochter, die zijn/haar eigen weg gaat. Je vrienden of familie kunnen geen ladder voor jou uit de hemel laten zakken, zodat je daardoor toch naar binnen kunt klimmen. Er komt een dag en dan gaat de een naar de hemel en de ander naar de hel … voor eeuwig! (Lees Lucas 17:34-36.)

Jij kan nu gered worden!

Bekeer je tot God VANDAAG! Neem geen risico met de eeuwigheid van je ziel. God heeft voorzien in een Redder. Geef toe dat je een zondaar bent en een Redder nodig hebt. Jij kan NU gered worden. Nodig Jezus uit om in je leven te komen. Niets en niemand anders kan jou redden. Hij heeft Zijn leven gegeven in ruil voor jouw leven.

Jezus betaalde de prijs voor de straf op de zonden. Hij stond op uit de dood en leeft vandaag. Roep het uit tot God en zoek Hem met alles wat in je is. Breek met de zonden en het zondige leven. Leef met God en voor God. Dan ontvang je het eeuwige leven!

Klik hier en luister naar de hele boodschap van David Maasbach over Hemel & hel.

Tags: