Het-kostbaarste-bezit

Het kostbaarste bezit…

Terwijl ik op een koude winterdag aan het opruimen ben, kom ik van alles tegen. Ik denk steeds: zal ik dit bewaren of weggooien? Jaren geleden was ons gezin, toen er door kortsluiting brand in ons huis ontstond, alles kwijtgeraakt. Daarom moest ik nu goed nadenken wat ik wel en niet wilde bewaren.

Maria bewaarde Gods woorden
Ik moet denken aan Maria, de moeder van Jezus. Meerdere keren lezen we in de Bijbel wat zij bewaarde. Dat waren geen materiële dingen! Voor haar waren Gods woorden als een kostbare schat. Zij bewaarde deze in haar hart.

Deze eenvoudige vrouw uit Nazareth had bezoek gekregen van de engel Gabriël. Hij vertelde haar dat ze Gods Zoon zou krijgen. Maria begreep helemaal niet hoe dit alles moest gebeuren, maar de engel zei:

‘Voor God is niets onmogelijk. Wat Hij zegt, gebeurt’ – Lucas 1:37

Deze woorden waren genoeg voor Maria! Maar ze had het niet makkelijk, want haar omgeving begreep niets van het hele gebeuren. Maar Maria wist hoe het écht zat.

Wat is voor ons zo kostbaar dat wij dit bewaren? Wat doen wij als wij ons onbegrepen voelen door onze omgeving?

Gods woorden bewaren
Telkens lezen we dat Maria Gods woorden in haar hart bewaarde. Die woorden waren voor haar veel meer waard dan zilver, goud of zelfs diamanten! 

Mensen op aarde kunnen zich aan allerlei dingen of mensen hechten. Maar laten we de Bijbel weer eens oppakken. Begin met het lezen over het leven van Jezus in het Nieuwe Testament. Gods woorden zijn als een kostbaar cadeau voor jou vandaag! Wil jij dit waardevolle geschenk aannemen?

Een kostbaar cadeau
De Bijbel vertelt ook over een andere Maria. Zij had ook iets heel kostbaars bewaard: een pond hele dure parfum. Ze goot die uit over de voeten van Jezus en droogde Zijn voeten met haar haren af. Anderen begrepen helemaal niet wat ze deed, maar Jezus was heel blij met haar kostbare cadeau!

De wijzen die bij het Kind Jezus op bezoek kwamen, hadden ook kostbare cadeaus bewaard – goud, wierook en mirre – om speciaal te geven aan Jezus! Laten wij deze kerst ook iets speciaals geven. Het kostbaarste wat je aan God kunt geven, is je hart!

Toevallig is mijn eerste naam ook Maria. Gods Woord is ook mijn kostbaarste bezit. Gods woorden bemoedigen en troosten mij als ik het moeilijk heb. Ze geven mij raad als ik niet weet wat ik moet doen. Ze helpen mij in het maken van keuzes. Ze vertellen mij hoe ik een gezegend leven kan hebben. Ze wijzen mij de weg naar eeuwig leven. Ik weet dat als ik naar Gods woorden blijf luisteren, ik de meest gelukkige vrouw op aarde ben!

Tags:
Vorig artikel

Dit is mijn wonder: Charlene

Volgend artikel

Laat het verleden los