Lifestyle - Het verhaal van Cristy

Het verhaal van Cristy

Cristy (35) uit Indonesië groeide op als moslima. Al op jonge leeftijd raakte ze verslaafd aan roken en alcohol. Totdat ze op 10-jarige leeftijd van een dak viel. Dit is haar verhaal.

‘Hoewel ik ben geboren in Manado, het christelijke gedeelte van Indonesië, groeide ik op met het islamitische geloof. Ik was een moeilijk en verwend kind. Als ik mijn zin niet kreeg, pakte ik het pistool van mijn vader en dreigde mezelf te doden. Wanneer mijn ouders gingen werken, lieten zij mij thuis achter bij inwonende studenten.

Dit zorgde ervoor dat ik al op 4-jarige leeftijd begon met roken. Toen ik 5 jaar was, werd ik blootgesteld aan pornografie. En op mijn 7e was ik al verslaafd aan alcohol. Mijn moeder, een fanatieke moslima, had een ontmoeting met Jezus tijdens haar maghrib (avondgebed).

Ze werd een christen en van haar moest ons hele gezin in Jezus geloven. Omdat ik niet onterfd wilde worden, werd ik ook een ‘christen’. Maar ik bad nog steeds 5 keer per dag als een moslim en ging nooit naar de kerk. Mijn moeder startte een bediening en bracht een aantal voorgangers bij elkaar om in een berggebied te bidden en te vasten.

Toen ik 10 jaar was, ging ik ook mee. Nadat ik stiekem op het dak had gerookt, stapte ik mis. Ik viel van 4,5 meter hoogte naar beneden. Op dat moment ging mijn geest uit mijn lichaam. Ik zag mijn lichaam op de grond liggen, terwijl allerlei mensen rondom mij stonden.

Alles om mij heen was donker. Toen hoorde ik een stem: ‘Je gelooft niet in Jezus. Je wilde altijd al dood, en nu ga je dood.’ Ik werd erg bang. Daarna zag ik op een groot scherm alle slechte dingen die ik gedaan had. Ik werd nog angstiger. Want ik wist: als ik nu sterf, ga ik zeker naar de hel.

Ik huilde en zei: ‘God, vergeef mij alstublieft. Als U mij nog één kans geeft om te leven, dan beloof ik U: 1) ik zal elke zondag naar de kerk gaan, 2) ik zal U bestuderen en mijn leven geven om U te dienen.’ Daarna ging mijn geest weer terug in mijn lichaam en kwam ik weer bij bewustzijn.

Ik had veel pijn. Mijn rechterbeen was opgezwollen en blauw. Mijn linkerschouder was verdraaid en mijn rechterschouder opgezwollen. Ze brachten me naar mijn kamer, omdat er geen ziekenhuis in de buurt was. Een voorgangster smeerde zalfolie over mijn lichaam en bad voor mij.

Op het moment dat ze zei: ‘In de naam van Jezus’, gebeurde er een wonder. Mijn botten verplaatsten zich naar de juiste plaats en de zwelling in mijn schouder verminderde. Ze smeerde ook olie op mijn rechterbeen, en de volgende ochtend kon ik weer lopen. Prijs God voor dit wonder!’

Sindsdien heeft Cristy zich aan haar belofte gehouden. In veel kerken in Indonesië heeft ze haar getuigenis verteld. Ze begon haar bediening als voorbidder, en werd daarna worship leader, vertaalster en voorgangster. In 2007 richtte ze Agape International Ministries op. In 2015 was ze de vertaalster van John T.L. Maasbach tijdens de zendingsreis naar Indonesië. Sinds een half jaar is ze voorgangster van een kerk in Jakarta.

Tags:
Vorig artikel

Hoe ga je om met zorgen?

Volgend artikel

BRAZILIË: Oasis