Het verhaal van Gabriël & Reuben

De broers Gabriël (21) en Reuben (18) komen al van jongs af aan in de kerk. Ze dienen God met heel hun hart en zijn actief betrokken in het worshipteam. Dit is hun verhaal.

Reuben: ‘Al van kleins af aan komen we in The Blessing Den Haag. Ik was toen ongeveer 1,5 jaar en mijn broer ongeveer 3 jaar. Van jongs af aan leerde onze moeder ons hoe wij God moeten liefhebben met heel ons hart en hoe wij Hem op nummer 1 moeten zetten. Ik geloofde wat ze zei en nam het aan.

Mijn broer en ik hadden allerlei dromen om muziek te spelen in de band van de kerk. Maar er was iets niet goed in mijn hart. Ik dacht dat alles wel goed zat tussen God en mij, omdat ik al mijn hele leven in de kerk kom. Totdat ik ontdekte dat je je hart aan Jezus moet geven en vervuld moet worden met de Heilige Geest. Ik hoorde dat je pas echt gered bent als je Jezus aanneemt als Koning van je hart. Ook als je al heel je leven een christen bent en naar de kerk gaat.

Ik wilde de doop in de Heilige Geest ontvangen en bad daar een tijd lang voor. Tijdens de Maasbach Conferentie een aantal jaar geleden nam ik Jezus echt aan in mijn hart en werd ik vervuld met de Heilige Geest. Sindsdien kan ik echt zeggen dat Jezus met mij is. En ik ontvang Zijn zegeningen, omdat ik Hem nu echt in mijn hart heb.

Het maakt niet uit of je al je hele leven naar de kerk gaat. Pas als je jouw hart helemaal aan God geeft, kan Hij je precies geven wat je nodig hebt, in elk seizoen van je leven!’

Gabriël: ‘Het mooie is dat Reuben degene was die de eerste stappen zette om onze muzikale droom in vervulling te laten gaan. Hij begon drumlessen te nemen. Dat inspireerde mij om serieus na te denken over het bespelen van een muziekinstrument.

Op een nacht kon ik maar niet slapen. Mijn gedachten dwaalden weer eens af naar wat ik kon doen met muziek in de kerk. Na veel gepeins kwam de basgitaar in mij op. Ik kwam tot de ontdekking dat niemand van mijn leeftijdsgenoten bas speelde. De volgende ochtend vroeg ik mijn moeder of ik baslessen mocht nemen.

Al gauw mocht ik spelen in de Kids Church Band. Toch bleef ik dromen van spelen in de Maasbach Worship Band. Daarna mocht ik ook spelen in de POINT Band, en later tijdens de gebedsdiensten. Ik bleef trouw mijn taken doen en deed het allemaal met plezier, terwijl ik dezelfde droom in mijn achterhoofd hield.

Totdat in 2016 deze droom in vervulling ging: ik mocht elke zondag basgitaar spelen in The Blessing Den Haag, en later dat jaar ook tijdens de hoogtijdagen. Later leerde ik dat deze droom nooit in vervulling had kunnen gaan als ik niet trouw mijn taken had gedaan en mijn droom niet gegeven had aan God. Hij kent de wensen van je hart en wil die in vervulling laten gaan, als je Hem maar op nummer 1 zet!’

Lees ook: ‘Ben jij geschikt DEEL 1’

Tags:
Next Post

Mission Nieuws