Het-verhaal-van-Jacqueline

Het verhaal van Jacqueline

Jacqueline Dauda (59) had een kwaadaardig gezwel in haar schildklier. De doktoren gaven haar weinig overlevingskans. Maar God deed meerdere wonderen. Dit is haar verhaal.

‘In 1979 – ik was toen 19 jaar – ontdekte ik een klein knobbeltje in mijn nek. Ik voelde me al lange tijd niet zo lekker en besloot naar de huisarts te gaan. Na een reeks onderzoeken ontdekte men een kwaadaardig gezwel in mijn linker schildklier, die twee dagen later operatief verwijderd werd.

Omdat er uitzaaiingen waren, werd daarna ook een gezwel in mijn rechter schildklier verwijderd. De doktoren gaven mij weinig overlevingskans. Hoewel ik op dat moment afgedwaald was van God, had ik toch het geloof dat dit niet mijn einde zou zijn.

Inmiddels was ik ook getrouwd. Er volgde een periode van wekelijkse ziekenhuisbezoeken om de kanker te bestrijden. Ik voelde me duizelig en misselijk. Na een onderzoek kreeg ik van de huisarts een uitslag die ik nooit voor mogelijk had gehouden: ik was zwanger. Dit was een wonder!

De doktoren reageerden verbaasd, want ze hadden mij verteld dat ik nooit kinderen zou kunnen krijgen door alle radioactieve medicijnen. Ze zeiden dat ik de zwangerschap direct moest beëindigen, omdat ik nog midden in de behandelingen tegen kanker zat. Maar ik weigerde dit te doen. Op eigen risico stopte ik met alle behandelingen.

De maanden daarna voelde ik mij uitstekend. Ik had een voorspoedige zwangerschap en met de baby ging alles goed. Mijn zoon David werd gezond en wel geboren. Een paar jaar later gebeurde er opnieuw een wonder: dochter Tamara en zoon Dennis, een tweeling, kwamen gezond ter wereld.

Nu, jaren later, leef ik nog altijd in goede gezondheid. Ik geniet volop van het leven, samen met mijn man, Niyi, kinderen en kleinkinderen. Als ik terugkijk, weet ik dat ik het zonder God nooit had aangekund. Op momenten dat ik het niet meer zag zitten, kon ik altijd naar Hem toe gaan. 24 uur per dag en 7 dagen per week staat Hij voor mij klaar. Weet dat God er ook altijd voor jou wil zijn.’

Tags: