Het-verhaal-van-Jayson

Het verhaal van Jayson

Jayson Bruin (17) werd gepest op school, omdat hij christen is. Hij besloot ervoor te bidden. God deed een wonder en gaf hem echte blijdschap. Dit is zijn verhaal.

‘Een paar jaar geleden ging ik door een moeilijke tijd heen op school. Ik werd gepest, omdat ik een christen ben en bij Maasbach hoor. Dit zorgde ervoor dat ik onzeker werd. Ook raakte ik sneller geïrriteerd en boos. Ik ging met erge tegenzin naar school. Omdat ik ben opgevoed met het christelijke geloof, besloot ik ervoor te bidden. Ik vroeg God om mij te helpen. Ook las ik veel uit de Bijbel. Ik werd bemoedigd door een tekst uit de Psalmen.

‘Terwijl allerlei gedachten in mij omgingen, waren het juist Uw troostwoorden die mij opbeurden.’ – Psalm 94:19

Op Tweede Pinksterdag in The Blessing Utrecht deed God een groot wonder. Ik voelde dat God op één moment al mijn onzekerheid en boosheid wegnam. In plaats daarvan kreeg ik echte blijdschap in mijn hart. Direct de volgende dag op school merkte ik het verschil. Niemand maakte mij meer belachelijk vanwege mijn geloof.

Nu kan ik op school vrij vertellen over mijn geloof, zonder dat ik mij ervoor schaam. Zo heb ik bijvoorbeeld meerdere keren tegen een docent mogen getuigen. Ik heb hem kunnen vertellen over de diensten via livestream en de preken op The Message Station.

Hij had veel onbeantwoorde vragen over de Bijbel. Dit had ervoor gezorgd dat hij steeds meer begon te twijfelen en het geloof een beetje had losgelaten. Onverwachts kwamen we in gesprek. Door de kracht van de Heilige Geest heb ik toen al zijn vragen kunnen beantwoorden, omdat ik een dag eerder ‘toevallig’ hoofdstukken in de Bijbel had gelezen die gingen over zijn vragen en twijfels.

De Heilige Geest had mij dus helemaal op dit gesprek voorbereid, zonder dat ik het op dat moment wist! Ik heb zulke precieze antwoorden kunnen geven op al zijn vragen, waardoor ik zeker weet dat God met mij was en door mij heen heeft gesproken. Hij was heel blij met een paar goede christelijke boeken die ik hem daarna heb gegeven.

Ik ben blij en dankbaar. God heeft mij laten zien dat Hij er door alles heen voor mij is. Hij heeft mij altijd geholpen. Hij is altijd daar op het perfecte moment!’

Tags:
Vorig artikel

God houdt van jou!

Volgend artikel

Hanna, een ouderwetse moeder