Lifestyle - Het verhaal van Jordan

Het verhaal van Jordan

Jordan (13) maakte op vijfjarige leeftijd een wonder mee, waardoor hij God persoonlijk leerde kennen. Dit is zijn verhaal.

‘Ik ben met het geloof opgegroeid. Van kleins af aan ging ik met mijn ouders mee naar de kerk. Maar ik ging nooit uit eigen wil. Ik wist wie God was, maar ik kende Hem niet persoonlijk. Totdat ik op vijfjarige leeftijd een wonder meemaakte.

Op een hete zomerdag ging ik samen met mijn ouders en broer naar een winkelcentrum. Na een tijdje ging ik met mijn vader alvast naar huis. Onderweg naar huis viel ik in slaap in de auto. Ik sliep zo zacht, dat mijn vader mij in de auto vergat. Het was op dat moment meer dan dertig graden buiten. En in de auto was het nog veel warmer!

Ongeveer anderhalf uur later werd ik wakker. Ik was heel rustig en dacht: ik doe gewoon de deur open. Maar toen ik dit probeerde, merkte ik dat de auto op slot zat. Langzaam begon tot mij door te dringen wat er aan de hand was. Ik raakte in paniek en huilde. Vanwege de hitte deed ik mijn shirt uit.

Toen zag ik de buurman langs de auto fietsen. Ik schreeuwde, maar hij fietste gewoon door. Wat moest ik nu doen? Ik keek rond in de auto. Het leek alsof iemand mijn hoofd draaide in de richting van een hamer. Ik pakte de hamer en sloeg het raam kapot.

Via het raam sprong ik uit de snikhete auto. Met glasscherven in mijn armen rende ik naar onze voordeur. Door de brievenbus riep ik mijn vader. Ik dacht dat hij boos op mij zou worden, maar in plaats daarvan was hij vreselijk geschrokken en boos op zichzelf.

Hij zei: ‘Als jij niet wakker was geworden, was ik jou kwijt.’ Mijn vader heeft een les geleerd, want daarna is dit nooit meer voorgekomen! Nu ik er jaren later over nadenk, is het een groot Godswonder dat ik toen wakker ben geworden en niet bewusteloos ben geraakt!

Door deze gebeurtenis besefte ik dat God mij had geholpen en dat Hij altijd bij mij is. Sindsdien heb ik God persoonlijk leren kennen. Nu ga ik niet meer naar de kerk omdat het moet van mijn ouders, maar omdat ik het zelf graag wil.’

Tags:
Next Post

INDIA: Social Welfare Centre