Lifestyle - Het verhaal van Lovel

Het verhaal van Lovel

Pastor Lovel Bent is een krachtige prediker van het evangelie. Maar er was een tijd dat hij zijn stem niet kon gebruiken. Dit is zijn verhaal.

‘Ik ben geboren in Jamaica als tweede kind van zeven. Op 2-jarige leeftijd maakte ik een ernstig ongeluk mee, waardoor ik niet normaal kon spreken. Mijn spraak verslechterde naarmate ik ouder werd. Dit was een verschrikkelijke handicap tijdens mijn jeugd.

Op 17-jarige leeftijd verhuisde ik naar Engeland, waar mijn vader woonde. Ik kwam in aanraking met drugs en belandde meerdere keren in het ziekenhuis. Hoewel ik niet naar de kerk ging, geloofde ik wel in God. Op een woensdagavond liep ik langs een kerkgebouwtje in een verlaten straatje.

Daarbinnen zag ik alleen een handjevol vrouwen. Op het moment dat ik bij de deur stond om weg te gaan, haastte een oudere vrouw zich naar mij toe. Ze legde haar hand op mijn schouder en bemoedigde mij om te blijven. Dit deed ik, want diep vanbinnen wist ik: ik heb hulp nodig.

Steeds zei deze vrouw: ‘Je hebt Jezus nodig.’ Hoewel deze woorden niets met mij deden, was er iets in haar stem dat mij raakte. Ze was als een engel. Terwijl mijn zakken op dat moment gevuld waren met drugs, werd er voor mij gebeden. God redde mij, gewoon zoals ik was. Hij stuurde mij niet weg.

Zij baden het zondaarsgebed met mij. Na dit gebed wist ik dat er iets met mij gebeurd was. Iemand groter dan mijn drugsprobleem had mij vastgegrepen. Het was het begin van een nieuw leven.

Diep in mijn hart had ik het verlangen om te vertellen wat Jezus voor mij had gedaan. Maar ik kon niet spreken. Ongeveer anderhalf jaar later bad ik op een zondagavond het kortste gebed van mijn leven: ‘God, als U mij het vermogen geeft om normaal te spreken, zal ik mijn mond gebruiken om U te eren.’

Toen ik de volgende morgen wakker werd, ontdekte ik dat ik normaal kon spreken. Ik wilde niet meer stoppen met praten. Hoe meer ik praatte, hoe meer de woorden begonnen te stromen. En ik heb mijn woord gehouden, want sindsdien ben ik een prediker van het evangelie. Het is een wonder! Het kan niet uitgelegd worden; alleen God kon dit doen.’

Lees ook: ‘Het verhaal van Nicky Cruz’

Tags: