Inspiratie - Het verhaal van Melanie Roberts

Het verhaal van Melanie Roberts

Melanie Roberts probeerde in haar tienerjaren de leegte in haar hart te vullen met drugs. Maar dit gaf haar geen voldoening. Wat zorgde voor een ommekeer in haar leven?

Verkeerde vrienden
Melanie groeide op in een christelijk gezin. Als jong meisje ging ze met haar ouders mee naar de kerk. Maar toen ze naar de middelbare school ging, kreeg ze verkeerde vrienden. Zij hielden zich onder andere bezig met roken, drinken en het roken van marihuana.

Melanie begon dezelfde dingen te doen. Melanie: ‘Ik wilde graag geaccepteerd worden en erbij horen.’ Tegelijkertijd ging ze nog steeds naar de kerk. ‘Ik had mijn leventje buiten de kerk en een ander leven binnen de kerk.’

Zoektocht naar liefde
Op haar veertiende kwam ze via een vriendin in aanraking met de harddrug amfetamine (speed). Dit was het begin van een vijf jaar durende drugsverslaving. Het werd erger en erger en ze begon steeds meer drugs te gebruiken.

‘Ik had geen voldoening. Ik had een leegte in mijn hart en kon het missende puzzelstukje niet vinden om die leegte te vullen. Ik zocht overal. Ik zocht het in seks, want ik verlangde naar liefde. Ik zocht het in drugs, want ik wilde de realiteit niet onder ogen zien en weigerde te accepteren wie ik was geworden.’

Op school ging het niet goed. Ze spijbelde veel en ging in haar examenjaar van school. Ze begon met bendes om te gaan, omdat zij degenen waren die de drugs bezaten. ‘Ik heb echt de duisternis en het afschuwelijke van zonde gezien. Ik ging om met moordenaars en drugsdealers.’ Uiteindelijk begon ze zelf ook drugs te verkopen. ‘De drugs begonnen controle te nemen over mijn leven en over mij als persoon. Ik was niet dezelfde Melanie die ik daarvoor was.’

De ommekeer
Toen Melanie negentien jaar was, stal ze de gehuurde auto van haar ouders en ging ervandoor. Ze voelde zich erg schuldig, want ze wist dat haar moeder de hele nacht voor haar tot God zou bidden. ‘Ik keek naar mijn leven en voelde me heel slecht. Een schuldgevoel kwam over mij.’ Verschillende gedachten spookten door haar hoofd: ‘Rij gewoon deze auto van de klif. Dan ben je van alles af; dan hoef je nergens mee te dealen.’ Melanie stopte de auto en was in shock: wat was er aan de hand? Plotseling werden haar ogen geopend.

‘Ik herinnerde mij de Bijbeltekst die ik in de kerk geleerd had, namelijk dat de duivel komt om te stelen, te doden en te vernietigen (Johannes 10:10). Dit was precies wat de duivel aan het doen was in mijn leven. Ik dacht: geen sprake van! Dit is niet mijn leven; het is genoeg!’ Ze keerde de auto en reed rechtstreeks naar huis. Ze stormde het huis binnen en ging, zonder iets tegen haar moeder te zeggen, meteen naar haar kamer.

Melanie: ‘Ik sloot de deur achter me, viel op mijn knieën en begon het uit te roepen tot God. ‘God, vergeef me. Vergeef me, Heer. Het spijt me zo erg.’’ Dit deed ze een uur lang. Op het moment dat ze het uitriep tot God, brak haar hart.

Toen ze opstond, vulde de vrede van God, die ze nooit eerder in haar leven had gevoeld, de leegte in haar hart en maakte de puzzel compleet.

‘Voor de eerste keer voelde ik mij vergeven; ik voelde mij vrij en licht. Ik wist dat ik vergeven was. En het geweldige is dat ik het niet allemaal voor elkaar hoefde te hebben om tot God te gaan. Ik kwam gewoon zoals ik was. Ik was een wrak, maar Hij accepteerde mij.’

Sindsdien…
Daarna ging Melanie voor een jaar naar de Bijbelschool van haar oom in Engeland. ‘Dit was een geweldige ervaring. Ik heb herstel mogen ontvangen en heb de compleetheid gevonden waarnaar mijn ziel op zoek was. Eindelijk had ik voldoening.’

Sindsdien is ze nooit meer teruggegaan naar haar oude leven. God heeft alles nieuw gemaakt. Haar sleuteltekst is 2 Korinthiërs 5:17, waar staat: ‘Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.’

Inmiddels…
Melanie is getrouwd met Phillip en ze hebben twee prachtige kinderen: Ariana en Mikah. Samen met haar man gaat ze voor in de gemeente Hope Christian Church in Northbridge, California. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol in de gospel hiphop-industrie.

Beluister hier haar getuigenis hoe God voorzag in een huis te midden van armoede!

Tags: