Lifestyle - Het verhaal van Nicole West

Het verhaal van Nicole West

Nicole was jarenlang zwaar drugsverslaafd en gebruikte de ene na de andere drug: van marihuana tot xtc, en van cocaïne tot heroïne. Ze dealde in drugs en was vaak op de vlucht voor de politie. Totdat God ingreep en haar een compleet nieuw leven gaf.

Dochter van een drugsverslaafde
Nicole werd geboren in Johnson City (Tennessee), maar groeide grotendeels op in Endicott (New York) als oudste in een gezin met vier kinderen. Ze bezochten geen kerk en ze groeide op zonder te weten wie God is.

Op haar twaalfde bezocht ze haar vader in een afkickkliniek en ontdekte ze dat hij drugsverslaafd was. Nicole: ‘Vanaf dat moment haatte ik drugs. Ik zag hoe ziek mijn vader was, dat hij zelfs wilde sterven. Ik zei tegen mezelf dat ik nooit drugs zou gebruiken vanwege de schade die het had aangericht in ons gezin.’

In de drugswereld
Op haar veertiende begon ze sigaretten te roken en later marihuana. Hoewel het haar ziek maakte, ging ze ermee door, omdat iedereen om haar heen het deed. Ze kreeg vrienden die dezelfde problemen hadden als zij. Daarna ging ze door naar de volgende drug: xtc. ‘De eerste pil was eng, maar het veroorzaakt zoveel euforie in je lichaam, dat je even helemaal in de zevende hemel bent.’

Toen ze zestien jaar was, ging ze van school. Ze kreeg een relatie met een oudere jongen die ook marihuana rookte. Na verloop van tijd gebruikten ze samen cocaïne. Hij begon haar mentaal en daarna ook fysiek te mishandelen.

Nicole over haar verslaving: ‘Ik was opgevoed met de gedachte dat als je gewoon normaal kon functioneren, er niets mis was met het roken van wat kruiden. Maar ik was verslaafd en stond toe dat al mijn keuzes door de drugs werden beïnvloed. Verslaving is verschrikkelijk en brengt mensen naar de afgrond.’

Van drug naar drug
Na een tijdje kon ze de relatie met deze jongen beëindigen. De jaren daarna ging ze van plaats naar plaats en switchte van drug naar drug. Ze gebruikte cocaïne en Crystal Meth en daarna opiaten.

Steeds leek het alsof ze in een bepaalde drug had gevonden waarnaar ze haar hele leven op zoek was. ‘Het verdoofde me compleet van alles wat ik ooit gevoeld had en waar ik als kind doorheen was gegaan.’

Ze had verschillende baantjes, maar kon deze nooit lang houden. Haar verslaving bracht haar op het punt dat ze van de ene jongen naar de andere ging, waarbij ze probeerde zo veel mogelijk geld uit hem te halen.

Ze werd een echte hippie, ging op tour en bezocht shows en festivals. Ook verkocht ze drugs en maakte hennepkettingen en andere sieraden, die ze verkocht om meer drugs te kunnen kopen. Ook gebruikte ze drugs samen met haar vader.

Gearresteerd
Mensen om haar heen werden opgepakt vanwege drugsmisbruik en sommigen stierven aan een overdosis. Hoewel ze vaak de politie wist te ontlopen, werd ze toch een keer betrapt op het verkopen van acid aan een undercoveragent.


Nicole: ‘Het was in werkelijkheid een val die door God was opgezet. Hoewel ik dat toen niet besefte, was ik op het punt beland dat mijn leven zou veranderen.’ Hoewel ze heel graag wilde veranderen, lieten de drugs dit niet toe. Nadat ze op borgtocht was vrijgekomen, leefde ze gewoon hetzelfde leven als daarvoor.

Op de vlucht
Dagelijks trok ze eropuit om drugs te verkopen. Op een dag raakte ze in problemen met enkele Mexicanen. Ze moest vrezen voor haar leven, want ze wist dat zij niet met zich zouden laten sollen. Wanhopig belde ze haar moeder op, die zei: ‘Oké Niki, ik betaal je busticket. Je stapt in de bus en komt terug. Daarna geef je jezelf aan bij de politie. En als je dat niet doet, bel ik de politie en laat je arresteren.’

Nicole geloofde haar niet, want haar moeder zou nooit zoiets doen. Maar ze geloofde wel dat dit de laatste keer was dat haar ouders haar zouden helpen. Dus accepteerde ze deze hulp en rende letterlijk naar het busstation. Drie dagen was ze met de bus onderweg naar New York, terwijl ze ziek was van de drugs.

Haar ouders hielden voet bij stuk en wachtten tevergeefs totdat ze zich zou aangeven bij de politie. Nicole vluchtte naar haar oom, die vroeger ook drugs gebruikte. Maar na twee dagen belde hij de politie en werd ze alsnog gearresteerd.

Haar bekering
Ze werd naar Lowville (New York) gebracht, waar ze na twee afwijzingen toch werd aangenomen door de drugsrechtbank. Ze was de enige vrouw in haar cel en wilde graag even weg uit haar cel. Toen haar werd gevraagd of ze interesse had om naar een Bijbelstudie voor vrouwen te gaan, stemde ze meteen in.

Nicole over de vrouw die deze Bijbelstudie gaf, Judy Rose: ‘Het was een klein, oud vrouwtje, maar ze had de kracht van God over haar leven. Eén ontmoeting met haar bracht mij tot een ontmoeting met Jezus, zoals ik die nog nooit eerder in mijn leven had gehad.’

Op een kleine stereo-installatie werd het lied ‘God will make a way’ afgespeeld. ‘Ik herinner me dat ik lachte en huilde met deze vrouw. Ook zong ik mee met dit christelijke lied dat ik nooit eerder had gehoord.’ Dit was de dag dat ze het uitriep tot God en Jezus aannam.

Judy vertelde haar hoe speciaal ze was en dat ze wist dat er een roeping op haar leven was. Nicole begon de Bijbel te lezen, en God sprak tot haar. Ze bleef maar huilen en bad: ‘God, help mij alstublieft.’ Ook deed ze een belofte: ‘God, als U mij helpt om een ander persoon te worden, zal ik nooit naar dit leven terugkeren. Ik zal U altijd blijven dienen.’

Drugsbehandelingen
God heeft gedaan wat Nicole Hem vroeg. Ze kreeg een proeftijd van vijf jaar en onderging een jaar lang verschillende behandelingen om van de drugs af te komen. ‘Het was voor mij een soort bootcamp. Ik werd afgebroken om weer opnieuw opgebouwd te worden. Dat is wat ik nodig had. Ik had totaal geen idee hoe ik een normaal leven moest leiden.’

De enige christelijke counselor daar was Nicole’s counselor. Het was voor haar niet toegestaan om over Jezus te praten, maar zodra het kantoor sloot, sprak ze over Jezus en zorgde ervoor dat ze een pinksterkerk kon bezoeken.

Samen in de bediening
Later kreeg ze een behandeling in Watertown (New York), waar ze haar toekomstige man, Derrick, ontmoette. ‘Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar er was wel een geestelijke klik.’ Een jaar van behandelingen en daarna zes maanden later, voelden ze dat het Gods wil was dat ze zouden trouwen.

Ze begonnen samen te werken in de bediening en startten op verschillende locaties een bediening onder verslaafden. Onder hun bediening is de hele familie van Nicole tot bekering gekomen. In Watertown zijn door hun bediening onder verslaafden 300 mensen tot het geloof in Jezus gekomen en bevrijd van hun drugsverslaving.

Als evangelisten reizen ze langs vele kerken om te spreken. Nicole: ‘Mijn man en ik zijn overweldigd door wat God voor ons en in ons leven heeft gedaan sinds wij ‘ja’ tegen Hem hebben gezegd. Hij heeft ons eerst uitgekozen, voordat wij Hem kozen.’

Later kwam Nicole erachter dat haar tante en overgrootmoeder jarenlang voor haar hebben gebeden. Haar overgrootmoeder bezocht tot haar dood de First Assembly of God in Binghamton (New York). Ze was een biddende vrouw die de Here liefhad. Haar andere overgrootvader was voorganger geweest van een pinkstergemeente.

‘Zij waren op hun knieën en hebben in de Geest overwinningen voor mij behaald. Ze zagen een roeping op mijn leven en wisten dat de vijand zou proberen om deze te stelen.’

Nicole en Derrick hebben samen drie kinderen. Ze voelen zich ontzettend gezegend. Dit jaar is het negen jaar geleden dat ze helemaal vrij is van de drugs. Nicole: ‘Eens was ik dood, maar nu leef ik. God heeft mij op zo veel manieren beschermd en mijn leven gespaard. Ik had alle reden om in mijn zonde te sterven, maar God koos ervoor om mij te redden. Het is alleen door Zijn geweldige genade dat ik gered ben.’

Tags:
Next Post

De liefde van een vader