Lifestyle - Het verhaal van Nita Edwards

Het verhaal van Nita Edwards

Dit wonderlijke verhaal van Nita Edwards, een jonge vrouw uit Sri Lanka, is echt gebeurd. Het verhaal speelt zich af in 1976 in het noorden van India, waar de atletische Nita studeerde aan de universiteit.

Na een ongelukkige val van de trap van het studentenhuis, kreeg ze last van gevoelloosheid en verlamming. Vanaf haar tenen kroop de verlamming steeds verder omhoog, totdat ze geen gevoel meer had in haar gezicht en haar stem kwijtraakte. Ook haar organen stopten met functioneren. De artsen stonden machteloos. Beetje bij beetje was ze stervende.

Nita klampte zich vast aan het Woord van God. Op een dag sprak God tot haar met een hoorbare stem: ‘Nita, Ik ga je oprichten om het evangelie naar Azië te brengen. Ik ga je genezen op vrijdag 11 februari 1977 om 15.30 uur.’ Op die bewuste middag begon Nita’s bed te trillen door de kracht van Gods aanwezigheid.

Nita: ‘Het was alsof een miljoen volt aan kracht door mijn lichaam trok. Elke cel, elke vezel, elk weefsel van mijn lichaam tintelde ervan.’ Om precies 15.30 uur kwam Jezus haar kamer binnen, met een verblindende glans en schittering. Hij strekte Zijn doorboorde hand naar haar uit en raakte haar één keer aan.

De ketenen van verlamming sprongen uiteen en Nita schoot omhoog. Ze sprong uit haar bed en kwam op haar knieën terecht. Een jaar lang had ze die niet kunnen buigen; nu waren haar knieën gebogen in aanbidding voor haar Heer. Haar handen, die ze zo lang niet had kunnen gebruiken, waren nu opgeheven om God te prijzen. En met haar eens tot zwijgen gebrachte stem maakte ze God groot.

Haar wonderlijke genezing heeft duizenden mensen over de hele wereld bemoedigd. Ook speelde ze een belangrijke rol in de grote Aziatische opwekking.

Tags:
Next Post

De nieuwe geboorte