Het verhaal van Norval & Jeannie

Norval (30) en Jeannie (30) zijn 8 jaar gelukkig getrouwd. Een paar jaar geleden kregen ze een kinderwens. Maar dit leek onmogelijk, want bij Jeannie werd een myoom ontdekt, dat niet verwijderd kon worden.

Jeannie: ‘In 2017 kregen mijn man en ik een kinderwens. Niet lang daarna begon ik maandelijks last te krijgen van heftige buikpijnen. Enkele maanden later ontdekte de echoscopist een myoom in mijn baarmoeder. Om de zoveel maanden hadden we een afspraak bij de gynaecoloog. Steeds was de boodschap: ‘We kunnen niets voor je doen.’ Door de locatie van het myoom en onze kinderwens, was het te risicovol om te opereren. We baden ervoor en ook onze voorganger, vrienden en familie baden voor ons.

Een jaar ging voorbij. Nog steeds hadden we geen antwoord. We besloten dankbaar te zijn voor alles wat God al voor ons had gedaan. Natuurlijk hadden we verdriet hierover, maar we bleven God trouw dienen.

Eind 2018 voelde ik me erg moe. Ik liet bloed prikken in het ziekenhuis. Binnen een paar uur werd ik gebeld. Ze wilden mij met spoed opnemen, omdat mijn Hb-waarde extreem laag was. In het ziekenhuis lagen er drie zakken bloed klaar voor een bloedtransfusie.

Toen besefte ik dat het niet meer om onze kinderwens ging, maar om mijn gezondheid. Ik bad: ‘God, als U niet iets doet, dan ga ik eraan onderdoor, want mijn lichaam houdt het niet meer vol.’ Ik verloor maandelijks zoveel bloed, dat mijn lichaam geen tijd had om te herstellen. Ook had ik een ijzertekort.

Een aantal maanden later bleek uit een MRI-scan dat het myoom gegroeid was. Ik werd doorverwezen naar een ander ziekenhuis. Daar had ik een afspraak met dokter Emmanuel. Die naam gaf mij zo’n rust. Ik wist: God Zelf is met mij. Tot mijn verbazing zei de dokter meteen: ‘Ik kan je gewoon opereren.’ En: ‘Als jij nu geen operatie laat doen, zul je elke maand terugkomen voor een bloedtransfusie.’ Dit was een bevestiging dat God mij deze oplossing had gegeven.

In mei 2019 werd ik succesvol geopereerd. Een half jaar later had ik een controleafspraak in het ziekenhuis. Het zag er heel goed uit en ik kreeg van dokter Emmanuel het nieuws dat we aan kinderen konden beginnen. Daarna is het snel gegaan, want in januari 2020 ontdekten we dat we in verwachting waren. In september werd ons prachtige dochtertje Ariëlla Elisa geboren. We zijn zo dankbaar voor het wonder dat God heeft gedaan. En natuurlijk danken we ook het zorgpersoneel!’

Lees ook: ‘Rakesh & Febe’s Kerst’

Tags:
Next Post

Het geheim van de geschenken