Het verhaal van Yvonne

Yvonne Munnik (54) komt met haar gezin al 14 jaar in The Blessing Den Haag. God genas haar van hartklachten. Dit is haar verhaal.

‘Als ik terugkijk op mijn leven, ben ik God dankbaar dat ik Hem heb leren kennen. Ik heb vaak Zijn genade en liefde mogen ervaren. 13 jaar geleden woonden we dicht bij het Capitol. Iets trok mij altijd om daarheen te gaan. Maar ik durfde niet, omdat ik niemand kende die daarnaartoe ging. Inmiddels waren we verhuisd.

Op een dag ontmoette ik een vriendin die ik jaren niet gezien had. Ze vroeg mij of ik een keer mee wilde naar een dienst in het Capitol. Ik was zo blij en verrast en nam de uitnodiging aan. Mijn jongste dochter en ik gingen mee op de eerste zondag van 2007. Mijn man kwam later ook mee, op aandringen van onze dochter. Dit maakte mij nog blijer, want daarna ging het veel beter met ons gezin.

God liet alles meewerken ten goede; situaties die voor mij onmogelijk waren, konden probleemloos geregeld worden. Dit kan alleen God. Ik ben Hem ontzettend dankbaar. Mijn liefde voor mijn Redder en Voorziener groeiden meer en meer. Kort daarna liet ik mij dopen door onderdompeling. Ik ervoer steeds meer van Gods liefde en nabijheid.

Een paar jaar later kreeg ik hartklachten. Ik stond op een wachtlijst voor een operatie. In datzelfde jaar kwam er een gastspreker uit Canada tijdens de Maasbach Conferentie. Hij zou die middag over Gods genezende kracht spreken. Ik voelde een verlangen om, hoe dan ook, die dienst bij te wonen. Wie had ooit gedacht dat deze onbekende man een wonder van genezing voor mij had? Hij zei: ‘Wil degene naar voren komen die hartklachten heeft en een operatie verwacht?’

Ik stond perplex en keek rond wie het was. Maar er stond niemand op behalve ik. Hij bad voor mij, en ik moest een datum onthouden. Waarom wist ik niet. Totdat ik bericht van het ziekenhuis kreeg dat ik op die bewuste datum geopereerd zou worden. Ik wist dat God dit gedaan had. Hij had mijn genezing al bevestigd. Ik hoefde alleen op Hem te vertrouwen. Ik houd mij vast aan Gods beloften, die mij bemoedigen om niet bang te zijn. Want ik weet: de Here is altijd bij mij.’

Lees ook: ‘Dit is mijn wonder: Charlene’

Tags:
Next Post

Vergeet 2020 en strek je uit naar 2021!