Ik-ben-een-christen-en-wat-nu

Ik ben een christen. Wat nu? DEEL 2

Je hebt het grootste cadeau van God aangenomen. Welkom in Gods familie! Nu je in Jezus Christus gelooft, ben je ‘een kind van God’ en hoor je bij een nieuwe familie. Het doel van deze familie is om God te dienen en de mensen lief te hebben. In deze serie worden de meest voorkomende vragen van christenen beantwoord. In dit deel gaan we het hebben over gebed, Bijbelstudie en de kerk.

Hoe moet ik bidden?
God verlangt ernaar om een relatie met jou te hebben. Bidden is simpelweg ‘verbonden blijven’ met je hemelse Vader door met Hem te praten. Het maakt niet uit of je blij bent of problemen heeft, je kunt met God over alles praten.

Hij heeft het beste met jou voor. God geeft om je en luistert naar je wanneer je tegen Hem praat.

‘Maak je nergens zorgen over, maar bid voor alles en vraag God wat je nodig hebt, dankbaar voor alles wat Hij doet.’ – Filippenzen 4:6

Waar moet ik bidden?
Jezus zei dat we een afgezonderde, stille plaats moeten opzoeken en tot God moeten bidden (Mattheüs 6:6). Eigenlijk kun je overal bidden. Probeer elke dag een speciale tijd apart te zetten om met God te praten.

Hoe moet ik de Bijbel lezen?
Open de Bijbel en pas het toe in je leven! Om Jezus te volgen, moet je weten wat Hij zei en deed. Begin met het lezen van de evangeliën (de verhalen over het leven van Jezus): Mattheüs, Marcus, Lucas en Johannes.

Terwijl je leest, kijk naar:

  • Een voorbeeld om te bewonderen of te vermijden;
  • Een gebod om te gehoorzamen;
  • Een zonde om te belijden;
  • Een belofte om aan te grijpen.

Bespreek de gedeelten die je niet begrijpt met een volwassen gelovige. Lees en bid. Probeer verbanden te leggen. Gebruik een studiebijbel en maak aantekeningen van wat je leest. Het is belangrijk om elke dag de Bijbel te lezen. Het uit het hoofd leren van sommige teksten helpt je in moeilijke situaties (Psalm 1:2; 119:15-16).

Waarom is de Bijbel belangrijk?
De Bijbel is het Woord van God. Het voorziet ons in de nodige wijsheid om met anderen het ‘goede nieuws’ over Jezus te delen. De Bijbel is nuttig om anderen te onderwijzen, een andere leer te herkennen, en helpt je om elke dag te leven als volgeling van Jezus (2 Timotheüs 3:16-17).

Moet ik naar de kerk gaan?
Als je christen wordt, krijg je een nieuwe familie. De kerk bestaat uit gelovigen die je familie worden. De mensen in de kerk geven om je, steunen je, onderwijzen je en bemoedigen je. God wil dat gelovigen samenkomen.

‘Laten wij op elkaar letten en elkaar aansporen God en de mensen lief te hebben en altijd goed te doen. Wij moeten ook niet uit onze samenkomsten wegblijven. Sommigen maken daar een gewoonte van, maar dat is niet goed. Wij moeten elkaar bemoedigen en waarschuwen, vooral nu wij zien dat het niet lang meer zal duren, voor de Here Jezus terugkomt.’ – Hebreeën 10:24-25

De Bijbel beschrijft de gemeente als een gebouw waar je in past als een op maat gemaakte steen (1 Petrus 2:4-5). Elke speler in een sportteam is nodig en belangrijk voor het team. Op dezelfde manier ben jij belangrijk voor de kerk en andere gelovigen. Jouw unieke talenten en gaven zullen anderen helpen.

Lees ook: ‘Ik ben een christen. Wat nu? DEEL 3’

Tags:
Vorig artikel

Jezus is uniek!

Volgend artikel

Discipelprofiel: Judas Iskariot