Verandering: Ik maak alle dingen nieuw

Ik maak alles nieuw!

Onze goede voornemens zijn vaak gefocust op verandering in ons leven. Maar gelukkig hoeven wij deze veranderingen niet uit eigen kracht te doen, want God maakt alle dingen nieuw en zal ons de kracht daarvoor geven.

De Bijbel geeft ons een geweldige bemoediging van hoop, die we ook in dit nieuwe jaar in ons hart mogen koesteren. In Openbaring 21:5 staat:

‘Hij die op de troon zat, zei: ‘Ik maak alles nieuw!’’

De tijd vliegt en 2021 ligt alweer achter ons, met alle indrukken die het op en in ons leven heeft gemaakt. Neem een moment en denk terug. Wanneer je dit doet, komen vanzelf de plaatsen en momenten in je gedachten dat God jou de overwinning gaf. Denk daarbij aan alles wat God tot jou gesproken heeft. Denk aan wat Hij voor jou heeft gedaan en wie Hij voor jou is. Dank Hem daarvoor en het zal je een verkwikking in je hart geven!

Natuurlijk zijn er ook gebieden in ons leven waarvan we, net als Paulus, moeten zeggen:

‘Ik wil niet zeggen dat ik er al ben of dat ik al volmaakt ben, maar ik blijf wel doorgaan om eens te kunnen grijpen waarvoor ook Christus Jezus mij gegrepen heeft.’ – Filippenzen 3:12

Dat betekent dat er in ons leven een blijvende verandering gaande moet zijn. Een verandering ten goede die, als het goed is, ook dit nieuwe jaar blijft doorgaan. We veranderen volgens de apostel Paulus langzaam door een nieuwe manier van denken (Romeinen 12:1-2).

Verlies de moed niet, God maakt alle dingen nieuw

Natuurlijk wordt ons lichaam en uiterlijk ouder, maar onze innerlijke mens wordt van dag tot dag vernieuwd. Daarom hebben wij als kind van God geen reden om de moed te verliezen. We kunnen vrijmoedig op onze levensweg voorwaarts gaan. Vertrouwend op God die in en door ons zal werken. Hij zal ons kracht geven en ons in alles zal leiden en helpen.

Tot slot schrijft Paulus ook nog in Filippenzen 1:6 dat God het goede werk dat Hij in jou begonnen is, ook zal voltooien. Dit is toch een prachtig vooruitzicht in dit nieuwe jaar! Het betekent dat God bezig is om jou en mij meer op Hem te laten lijken. En met dit als doel laat God alle dingen meewerken ten goede.

Gezegend nieuw jaar en veel liefs, Regina

Lees ook: ‘Een nieuw begin’

Tags:
Next Post

Nieuw Leven Januari