INDONESIË: John T. L. Maasbach & MAP Band

In februari 2017 reisden John T.L. Maasbach en de MAP Band af naar Indonesië, waar ze verschillende plaatsen bezochten. Evangelist Johan Maasbach had hier lang geleden geweldige campagnes waarvan de impact nog steeds te voelen is.

‘Tijdens het gebed werden velen door de kracht van God aangeraakt.’

‘Als eerste ging de reis naar Medan. Midden in de stad staat het grote en imposante kerkgebouw van de GPDI (Gereja Pantekosta di Indonesia), wat staat voor de Pinksterkerk van Indonesië. Het is een van de eerst opgerichte pinksterorganisaties van Indonesië; toen onder de naam Vereeniging De Pinkstergemeente in Nederlandsch Oost Indië. Het is een van de grootste kerkdenominaties in Indonesië. De voorgangers, Pastor Wakkary en zijn vrouw, dienen als hoofd van de landelijke organisatie. De gemeente opende zelf de avonden met een geweldig optreden. Daarna volgde de MAP Band (Make A Point), waarna evangelist John T.L. Maasbach een krachtig woord bracht. Tijdens het gebed werden velen door de wonderwerkende kracht van God aangeraakt.

Hierna vlogen we naar Denpaser op het eiland Bali. De grootste kerk daar is de R.O.C.K. kerk (Representative’s of Christ’s Kingdom) van Pastor Timotius Arifin. Voor de dienst vertelde hij uitgebreid over de bezoeken van evangelist Johan Maasbach senior. Hij kon het zich allemaal heel goed kon herinneren. ‘Je vader heeft een hele bekende en goede naam hier in Indonesië. Hij kwam altijd om te zegenen en te geven zonder iets terug te vragen’, vertelde hij enthousiast. Nu kon hij zelf ervaren dat de tweede en derde generatie op dezelfde manier komt, met hetzelfde doel en onder dezelfde zalving van dezelfde Heilige Geest! Het was een super avond waarop God verhoogd werd, de duivel vernederd en de mensen gezegend!


Kupang-Timor, 1970: Campagne met Johan Maasbach. Praktisch het hele eiland was komen kijken naar de wonderen van Jezus. Bekijk hier meer foto’s.

Als laatste stopte we in Kupang op het eiland Timor. Evangelist Johan Maasbach had hier lang geleden een geweldige campagne. Op de laatste avond waren er ruim 30.000 mensen aanwezig, terwijl er toen zo’n 40.000 mensen op het eiland woonde! Praktisch het hele eiland was komen kijken naar de wonderen van Jezus. Dat was echt een bijzondere opwekking en de impact ervan is er nog steeds te voelen! Ook deze reis mocht hier weer een impact hebben; nu op een hele nieuwe generatie. De mensen waren heel vriendelijk en wilden niet dat wij zouden vertrekken. Opnieuw geïnspireerd en verfrist door de Heilige Geest dankten zij God dat Hij hun niet vergeten is.’ •

John T.L. Maasbach

Meer zien van deze reis? Bekijk hier de video.

Tags: