Lifestyle - Frank van Anken

Interview: Frank van Anken

Frank (52) is ondernemer met een eigen bedrijf in Personal Sales, Events & Business Development en dient in The Blessing Den Haag samen met zijn vrouw.

1) Hoe bent u tot bekering gekomen?
Ik ben opgevoed in een christelijk gezin. Aan het einde van mijn tienerjaren heb ik me wat minder met het geloof beziggehouden. Toch heb ik wel altijd het geloof vastgehouden. Ik ontdekte dat er op dat gebied iets miste. Na gesprekken met mijn moeder, besloot ik weer naar de kerk te gaan. Tijdens een dienst zei ik: ‘Heer, hier ben ik. Ik wil Uw wil doen.’

2) Wat is uw ervaring in uw levenswandel met God?
Uiteindelijk draait het om je relatie met God. In de Bijbel staan eigenlijk alle antwoorden die je nodig hebt. Met vallen en opstaan ontdek ik de weg die de Heer voor mij heeft. Het veilige gevoel dat Hij altijd met mij is en mij nooit zal verlaten, heeft mij zo veel zelfvertrouwen gegeven.

3) Wat voor taken doet u in The Blessing Den Haag?
Priscilla komt uit Colombia en had in het begin Spaanse vertaling nodig. Het fijne is dat zij nu zelf vertaalt in onze gemeente. Met veel plezier geef ik leiding aan het plaatswijzersteam. Ik dank de Heer dat Hij mij een plek heeft gegeven waar ik dienstbaar kan zijn.

4) Heeft u iets gemerkt van de financiële crisis bij u op de werkvloer?
In 2011 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf. Ik ben God daarvoor super dankbaar, want het heeft mij een onbeschrijflijke vreugde gebracht. Ik heb de vrijheid mijn eigen fouten te maken en leer elke dag. Ik besef dat de crisis impact heeft gehad op veel mensen en gezinnen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen: ‘Wanhoop niet. Heb vertrouwen in God.’

5) Wat is volgens u het geheim van geven?
Het geven moet uit je hart komen; het is iets tussen jou en God. Je geeft in geloof, wetende dat Gods Woord waarheid is. Je geeft en je weet dat de ‘blessings’ al weer onderweg zijn! Je geeft omdat God dat van je vraagt.

6) Hoe past u uw geloof toe in het bedrijfsleven?
Ik weet dat God altijd bij mij is. Bij alles wat ik doe, vertrouw ik op Jezus. Ik denk niet aan wat ik niet goed heb gedaan, maar kijk vooruit en ga door. Hij geeft je de energie, de motivatie, de kracht en de zegeningen om te doen wat je moet doen.

7) Hebt u een getuigenis van een wonder dat u van God hebt ontvangen?
Ik heb ooit eens erge last gehad van mijn schouders. Een broeder uit de gemeente heeft toen met mij gebeden. Ik ben daarna gelijk naar het ziekenhuis gereden, waar een specialist mij heeft geholpen. Ik heb geen operatie nodig gehad en kan mijn beide schouders weer helemaal gebruiken!

8) Wat is volgens u de oplossing voor alle onrust in de wereld?
Jezus Christus is mijn Redder en Verlosser. Hij wil dat voor iedereen zijn. Die onrust kan Hij zo wegnemen en daarvoor in de plaats vrede geven. Er zijn zo veel mensen die dit niet weten. Het is onze opdracht om anderen hierover te vertellen.

Tags: