Lifestyle - Interview Gerie van der Dussen

Interview Gerie van der Dussen

Gerie van der Dussen was de eerste medewerker van de Johan Maasbach Wereldzending en is al ruim 60 jaar bij het zendingswerk betrokken. In dit interview blikken we met haar terug op de afgelopen jaren.

1. Hoelang bent u al werkzaam bij de Stichting Johan Maasbach Wereldzending?
Sinds 1958, vlak voor de Osborncampagne. Dit was het juiste moment, want na deze campagne was er enorm veel werk. Omdat ik de eerste medewerker was, deed ik in het begin allerlei werkzaamheden. Daarna ging ik me steeds meer bezighouden met redactioneel werk, zoals eerst het blad Genezing en daarna Nieuw Leven, en christelijke boeken.

2. U bent niet getrouwd. Wist u altijd al dat u vrijgezel zou blijven?
Eigenlijk wel. Ik kom uit een gezin met elf kinderen en had vijf zussen. Toen ik ongeveer tien jaar was, hielp ik hen vaak met hun kinderen. Bij het verschonen van luiers dacht ik: ‘Dat is niets voor mij.’ Toen ik mijn hart aan Jezus had gegeven, kwam de gedachte: ‘Ik ga helemaal lekker alleen voor de Heer werken.’ Ik heb het ook nooit echt gemist.

3. Wat is voor u persoonlijk het hoogtepunt geweest bij de JMWZ?
In 1958 kon ik alle samenkomsten van de campagne met T.L. Osborn meemaken. Dat was een heel groot hoogtepunt. Door de jaren heen zijn er verschillende hoogtepunten geweest, zoals de aanschaf van Capitol en het kantoor. Later besef je pas hoe bijzonder deze hoogtepunten zijn geweest.

4. Wat is volgens u het grootste verschil tussen vroeger en nu, als het gaat om het evangelie?
Het evangelie is niet veranderd, maar wel de methode. Johan Maasbach hield toen vele massacampagnes wereldwijd. Door de tv-uitzendingen op Family7 bereiken we nu wekelijks duizenden mensen met het evangelie. En wereldwijd ontstaan er vele honderden nieuwe kerken door studenten van onze Bijbelscholen.

5. Is het evangelie in deze moderne tijd nog wel relevant?
Zeer zeker, maar de ogen van de mensen zijn vaak verblind. Velen denken God niet nodig te hebben. Maar sommigen die in de benauwdheid komen, staan wel open voor het evangelie. Daarom moeten we altijd blijven doorgaan met het prediken van het evangelie.

6. Wat is volgens u de sleutel tot een succesvol christenleven?
Dicht bij Jezus blijven en Zijn Woord lezen. We doen dit bijna altijd te weinig. We kunnen zo veel wijsheid, waarheid en kennis vinden in de Bijbel. Natuurlijk mag je ook genieten van wat God geeft. Een leven met God is juist een ontspannen leven.

7. Wat is uw mening aangaande de politiek?
Ik geloof dat wij veel moeten bidden voor de regering en geloven dat God het uiteindelijk voor het zeggen heeft. Ook al dienen de regeringsleiders God niet, toch kan Zijn Geest hen leiden, zonder dat ze het zelf doorhebben.

8. Wat wilt u de lezers nog meegeven?
Ik stel mezelf iedere morgen beschikbaar voor God en zeg: ‘Here, wilt U mij alstublieft gebruiken vandaag. Stuur mensen op mijn pad.’ Ik heb vaak gemerkt dat God dit gebed verhoort. Als je jezelf beschikbaar maakt, kan de Here je ook op hoge ouderdom gebruiken.

Tags:
Next Post

De weg naar het eeuwige leven