Jij-kunt-een-verschil-maken-in-deze-wereld

Jij kunt een verschil maken in deze wereld

We hebben het gehad over de zonde van uitstellen. Het is een leugen om te denken dat je echt gelukkig zult zijn als je alleen maar doet wat je wilt, wanneer je het wilt, hoe en waar je wilt. Je voelt je niet fijn als je nooit iets afmaakt of bereikt in het leven. Een doelloos leven is een leeg leven.

Maar als je alleen maar bezig bent om jezelf rijk te maken met ‘aardse schatten’, is dat net zo jammer. Alleen visie voor jezelf hebben of oog voor de dingen die vergaan, maakt je ook niet blij. God wil dat jij een goed en gelukkig leven hebt. Dat je leven winst zal geven en het maximale zal opbrengen wat mogelijk is.

1. God heeft een plan
Zorg dat je te weten komt wat God aan het doen is in jouw leven en raak betrokken in wat Hij doet. Werk God niet bewust of onbewust tegen.

2. God spreekt
God spreekt tegen iedereen die Hem zoekt en naar Hem wil luisteren. Door de Bijbel te lezen, te bidden en de samenkomsten te bezoeken, spreekt Hij het meest en het duidelijkst.

3. Gehoorzaam Hem
Het is belangrijk dat je wilt doen wat Hij zegt. Al vind je het soms moeilijk, denk je dat je het zelf beter weet, of al zeggen vrienden iets anders. Laat God het voor het zeggen hebben in je leven. Dan zul je zeker succes hebben.

4. Maak de juiste keuze
Je moet een bewuste keuze maken om te gaan leven zoals God dat wil. Je weet dat Zijn wil en weg het beste voor je is. Wandel op Zijn weg. Laat los wat en wie jou tegenhouden om Gods wil te doen. Je zult heel blij worden als je een echte beslissing maakt.

5. Actie
Zet je beslissing om in daden. Ga doen wat je jezelf hebt voorgenomen. Het wordt alleen maar moeilijker als je blijft wachten. Kom ervoor uit dat je God op de eerste plaats hebt gezet en dat je een keuze hebt gemaakt om te doen wat het beste is in Zijn ogen.

6. Tips
Wees erbij! Mis geen samenkomst. Ga naar de zondagmorgendiensten en de gebedsdiensten (en als je jong bent, naar de jeugddiensten). Sla niet één samenkomst over. Word betrokken en begin te helpen. Doe wat je maar kunt doen en doe iets extra’s. Geef jezelf voor 200 procent. Doe het maximale voor God en niet het minimale.

Investeer extra tijd en energie in de activiteiten van de gemeente. Maak af wat je begint. Geef niet halverwege op en laat een ander niet afmaken wat jij had moeten doen. Wees betrouwbaar, zodat anderen weten wat ze aan je hebben. Maar bovenal: verwacht Gods succes. Als wij doen wat wij moeten doen, dan zal Hij erdoorheen werken met wonderen.

Lees ook: ‘Ben je geschikt?’

Tags: