norval en jeannie

Jong & getrouwd – Norval & Jeannie

Wat is de waarde van het huwelijk en hoe wacht je op de ware? Maak deze maand kennis met… Norval (26) en Jeannie (26) Mongen uit The Blessing Vlaardingen, getrouwd sinds november 2012.

1) Wat is volgens jullie de waarde van het huwelijk, zoals de Bijbel dit bedoeld heeft?
Norval: Ik denk dat het belangrijk is om je partner zo goed mogelijk te steunen in alles, vooral als het om de zaken van God gaat. Dat is ook hoe God het bedoeld heeft. Dat de vrouw de man steunt en dat de man zijn leven voor de vrouw geeft (Efeze 5:24-25).
Jeannie: Ik vind het fijn dat ik alles met Norval kan delen, ook in moeilijke perioden. Ik kan me best snel zorgen maken, maar hij kalmeert me altijd. Hij vult mij dus echt aan. Hij steunt mij in alles wat ik doe.

2) Partnerkeuze is een van de belangrijkste beslissingen in het leven. Hoe is dit bij jullie gegaan?
Jeannie: Ik geloofde eerlijk gezegd niet in de ware, omdat ik geen voorbeelden daarvan had in mijn directe omgeving. Ik wilde eigenlijk ook nooit trouwen, omdat ik wist wat voor een pijn een scheiding met zich meebrengt voor de kinderen. Totdat ik Norval ontmoette. Ik was meteen verliefd op hem en hij was en is nog altijd heel lief voor mij. Hij is de ware!
Norval: Als christen dacht ik heel anders over meisjes dan de andere jongens van mijn klas. Al op jonge leeftijd begreep ik de waarde van het huwelijk zoals God het bedoeld heeft. Ik gaf God de eerste plaats in mijn leven. Toen ik Jeannie had ontmoet, ging ik niet minder naar de kerk, maar ik nam haar juist mee naar POINT, waar ze het heel erg naar haar zin had. Later ging ze ook mee naar de kerk op zondag.

3) Wat doen jullie zoal in The Blessing Vlaardingen?
Norval: Ik speel drum in de gemeente en binnenkort ga ik ook de tienerdienst doen op zondag. Verder help ik met het onderhouden van de kerk met timmerwerkzaamheden. Ook doe ik mee aan de Maasbach Musicals als danser/choreograaf en acteur.
Jeannie: Sinds dit jaar ben ik hoofd van het geluidsteam, ik zing op POINT en doe de mededelingen. Wat ik heel leuk vind, is dat ik twee dagen in de week vrijwilligerswerk mag doen op het kantoor van de Johan Maasbach Wereldzending bij de afdeling Message Station.

4) Wat is jullie verlangen voor de toekomst, voor de gemeente en voor jullie huwelijk?

Norval: Het is ons gebed dat onze familie en vrienden de Heer zullen aannemen. Verder wil ik samen met POINT groeien in dans, theater en muziek.
Jeannie: Ons verlangen voor ons huwelijk is dat we steeds meer naar elkaar toe zullen groeien en dat we een intiemere relatie zullen hebben met God. We werken nu al aan een goede fundering om later onze kinderen een goede opvoeding te kunnen geven, waarin we hen helpen om een intieme relatie met God op te bouwen.

5) Wat vinden jullie leuk om samen te doen en wat doen jullie om elkaar blij te maken?
Jeannie: Waar Norval mij altijd heel erg blij mee maakt, is een thuisdate! Hij zet dan heel veel kaarsjes in de huiskamer, en zorgt voor snacks en een leuk filmpje. Waar ik Norval blij mee maak, is door uitgebreid te koken of wanneer ik hem met kleine cadeautjes verwen.
Norval: We vinden het ook geweldig om met vrienden naar de bios of uit eten te gaan en verjaardagen te vieren.

Tags:
Vorig artikel

Dit is mijn wonder: Pezh Afshari

Volgend artikel

15 x Liefde