Kerstfeest-kan-jou-ook-gelukkig-maken

Kerstfeest kan ook jou gelukkig maken!

Wie houdt er niet van baby Jezus, in doeken gewikkeld en liggend in een voerbak in de stal? Het zien van zo’n tafereeltje maakt je hart zacht. Maar wat voor verschil kan de geboorte van Jezus in jouw leven maken?

Met kerstfeest vieren we niet alleen de lieve, kleine baby Jezus. Deze Jezus was zowel God als mens en werd volwassen. Hij kwam om ons bij God terug te brengen. Met kerst zien we Jezus in prachtige nederigheid. De God van het hele universum werd geboren in een stal, omringd door armoede en onwaardigheid.

De boodschap van het kerstfeest geeft hoop. Er is namelijk een groot probleem: door onze ongehoorzaamheid zijn we allemaal gescheiden van God. God moet namelijk zonde straffen, want Hij is heilig.

Gods oplossing was dat Zijn Zoon als mens geboren zou worden. Hij zou een perfect leven leiden en sterven aan het kruis. God hield genoeg van ons om Zijn Zoon te sturen om onze plaats in te nemen. Hier zien we twee van Gods karaktereigenschappen: liefde en rechtvaardigheid.

Waarom is de geboorte van baby Jezus belangrijk voor ons vandaag? Door wat Hij allemaal voor ons gedaan heeft. Hij stierf aan een kruis als een misdadiger, terwijl Hij zonder fouten was. Daarna stond Hij op uit de dood. Dit bewijst dat God de Vader het offer van Jezus helemaal geaccepteerd heeft.

Natuurlijk horen de oude kerstliederen, de kerstboom en lichtjes bij het kerstfeest. Maar kerstfeest is niet een sentimenteel gevoel. Het zou een verandering in ons leven moeten brengen. Het begint allemaal met nederigheid. We moeten nederig genoeg zijn om toe te geven dat God een baby gebruikte om ons leven te veranderen.

Verandering komt als we beseffen dat wij zelf niets kunnen doen om rechtvaardig te worden. We hoeven alleen te geloven dat de Heer van hemel en aarde een baby werd om onze Redder te zijn.

Wat is jouw reactie op baby Jezus dit kerstfeest?
Tags: