Kikkers-wist-je-dat

Kikkers, wist je dat?

Kikkers door hun huid drinken? In plaats van water door te slikken met hun mond, absorberen kikkers vocht door hun huid. Kikkers kunnen ook zuurstof opnemen door hun huid, waardoor ze beter in water kunnen ademen.

Kikkers eten met hun ogen dicht? De ogen helpen de kikker bij het doorslikken, doordat ze in het lichaam zakken en het voedsel de slokdarm induwen.

Kikkers 20 keer hun eigen lengte kunnen springen? Dat is net zo ver als een mens in 1 sprong 4 schoolbussen ver zou kunnen springen.

Kikkers een plakkerige tong hebben? Kikkers gebruiken niet hun poten om voedsel te vangen … ze steken gewoon hun tong uit! Vliegen, muggen en andere heerlijke insecten blijven aan het puntje van hun tong plakken en verdwijnen daarna in de mond van de kikker.

Sommige kikkers camouflage dragen? Strepen en stippen helpen kikkers om te blenden in hun natuurlijke omgeving. Sommige kikkers kunnen zelfs van kleur veranderen, afhankelijk van hun locatie of het weer.

Kikkers recyclen? Kikkers verliezen zo’n 1 keer per week hun huid. Dan eten ze hun oude huid op om de voedingsstoffen opnieuw te gebruiken.

Kikkers wel 40 jaar oud kunnen worden? De meeste kikkers leven tussen de 4 en 15 jaar.

Een kikker niet altijd een kikker is geweest? Elke kikker begint als een klein eitje, waaruit een kikkervisje komt. Een kikkervisje heeft een rond hoofd en een staart en leeft in het water als een vis. Het kikkervisje eet veel en zijn lijfje ontwikkelt zich. Na 3 tot 4 maanden heeft het kikkervisje 4 poten en geen staart en kan op het land leven. Het is een kikker geworden!

Een nieuwe schepping
Wist je dat jij ook een nieuwe schepping kan worden? God kan jou een heel nieuw leven geven. Iedereen doet wel eens verkeerde dingen. God noemt die slechte dingen ‘zonde’. Elk mens zondigt vanaf geboorte. Door deze verkeerde dingen verdienen wij straf.

Maar God, die van ons houdt, wil niet dat wij zondigen. Hij wil dat wij zijn zoals Hij – liefdevol, vriendelijk en goed. Zoals een kikkervisje verandert in een kikker, kan God jou helpen om meer op Hem te lijken.

God stuurde Zijn enige Zoon, Jezus, naar de aarde. Hij werd een mens zoals wij, maar Hij heeft nooit gezondigd. Toch koos Hij ervoor om te sterven, zodat Hij de straf kon betalen voor onze fouten. 3 dagen nadat Hij stierf, wekte God Hem weer tot leven!

Wil jij een schoon, nieuw leven hebben? Geloof simpelweg wat Jezus voor jou heeft gedaan. Vertel God dat je spijt hebt van jouw fouten en dank Hem dat Hij Jezus heeft gestuurd om jou te redden. De Bijbel zegt:

01‘Als je christen wordt, word je vanbinnen helemaal nieuw. Je bent als het ware opnieuw door God geschapen. Er is een heel nieuw leven begonnen.’ – 2 Korinthiërs 5:17

God zal je vanbinnen veranderen, zodat je een totaal nieuwe schepping wordt – zoals een kikkervisje verandert in een kikker. Als je dit wilt, kan je het volgende gebed meebidden:

Gebed
Lieve God, ik heb spijt van mijn fouten. Dank U dat U Jezus hebt gestuurd om de straf te betalen voor mijn zonden. Verander mij vanbinnen en help mij om niet meer te zondigen. Ik wil vanaf nu een schoon en nieuw leven leiden. Help mij om voor U te leven. In Jezus’ naam bid ik dit. Amen.

Lees ook: ‘Een nieuwe schepping’

Tags: