Kom, volg Mij | Volg Jezus met je hele hart

Kom, volg Mij | Volg Jezus met je hele hart!

In het vorige deel van deze serie heeft Daniëlle Bruin-Maasbach beschreven dat Jezus ons vraagt om Hem te volgen door voor Hem te leven. In het volgen van Jezus is je hart van groot belang. Volg Jezus met heel je hart.

Tijdens de afgelopen Pinkstervuurdagen kreeg elk gezin van de familie Maasbach een avond om te getuigen, te spreken en te zingen. Het thema van ons gezin was: ‘Kom en volg Mij.’ We vonden het allemaal héél erg spannend!

Ik had alle teksten in de Bijbel over het volgen van de Here opgezocht. Wauw, God zegt ontzettend veel hierover!  Terwijl ik deze teksten las, ervoer ik het verlangen van de Here. Hij verlangt ernaar dat Zijn kinderen Hem met hun hele hart volgen… zonder het op te geven!

Jezus volgen met heel je hart

Tijdens het evangeliseren heb ik regelmatig mensen ontmoet bij wie dit is misgegaan. Droevig genoeg heb ik ook velen de gemeente zien verlaten, omdat het de boze was gelukt om beslag te leggen op hun hart. Daarom zegt God in Zijn Woord:

‘Bescherm je hart boven alles, want uit je hart komt alles voort wat je doet.’ – Spreuken 4:23

Ook ik had in mijn jonge jaren een periode dat ik God niet met mijn hele hart volgde. Ik had mijn hart niet goed beschermd! Ik ben erg dankbaar dat ik biddende ouders had.

Toen ik diep in de put zat, moest ik kiezen tussen: mijn weg of Zijn weg! God liet mij toen Zijn grote, reddende liefde en genade ervaren en trok mij uit de put. Ik wilde nog maar één ding: Jezus volgen met mijn hele hart!

Hetzelfde verdriet dat mijn ouders voelden, voelde ik toen mijn dochter gestopt was de Here met haar hele hart te volgen. Mijn zoon zei toen een keer: ‘Mama, als God bitter water zoet kan maken, kan God toch ook een bitter hart veranderen?’ Zijn woorden bemoedigden mij.

als God bitter water zoet kan maken, kan God ook een bitter hart veranderen 

Ik hoop dat ze jou ook bemoedigen, als jij een geliefde hebt voor wie je al lang bidt. Het was een enorme strijd! Maar… gelukkig kwam alles goed! Onze dochter dient vurig de Here en deelde vrijmoedig haar getuigenis tijdens de Pinkstervuurdagen.

Bescherm je hart

Bescherm jouw kostbare hart door elke dag jouw persoonlijke wapenrusting aan te trekken die God jou gegeven heeft (zie Efeze 6). Bid daarbij altijd! Het is tijdens het bidden dat de Here jouw hart versterkt.

De Heilige Geest wil tijdens het bidden tot jouw hart spreken en jou helpen om al je zorgen, teleurstellingen en kwetsingen in Gods handen los te laten. Tijdens het bidden geeft Hij je kracht en alles wat je nodig hebt, zodat jij Jezus met heel jouw hart kunt blijven volgen.

En vergeet nooit dat het alleen is door het bloed van Jezus Christus dat jouw hart gereinigd wordt van al jouw zonden. Het bloed van Jezus beschermt jouw hart!

Dicht bij Jezus blijven

volg Jezus met héél je hart en blijf dicht bij Hem!Wanneer wij Jezus volgen, is het ook belangrijk om dicht bij Hem te blijven. Er was een moment dat Petrus de Here op een afstand volgde, omdat hij bang was (Mattheüs 26:58). Maar de afstand maakte zijn hart kwetsbaar. Petrus faalde toen erg en verloochende Jezus drie keer. Maar God liet zijn falen ten goede meewerken. Petrus had een berouwvol hart en leerde de les: ‘Zonder Mij kun je niets doen’ (Johannes 15:5) en hij werd een geweldige visser van mensen! Lieve lezer, volg Jezus met héél je hart en blijf dicht bij Hem!

Voldoening in het leven

Koning Salomo had geprobeerd echt overal voldoening in te zoeken. Maar hij vond het niet… ‘Het is allemaal zinloos en het bouwen van luchtkastelen’, vertelt hij in Prediker 1:14. Uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat alleen één ding ons voldoening kan geven. Ten slotte schrijft hij:

‘Dit is mijn uiteindelijke conclusie: heb ontzag voor God en volg Zijn geboden op, want dat is de opdracht voor ieder mens.’ – Prediker 12:13

Hoewel koning Salomo dit wist en allerlei wijze raad gaf over het hart, werd zijn hart op latere leeftijd weggevoerd in afgoderij. Dit laat ons zien dat we alles kunnen weten wat er te weten valt, maar dat dit ons geen garantie geeft dat ons hart toegewijd blijft aan de Here.

alleen het volgen van de Here maakt écht gelukkig!Ook Salomo’s vader, koning David, maakte fouten, maar hij bleef God wel tot het einde toe trouw volgen. Hij was een toegewijde, nederige, moedige man naar Gods hart die wist: alleen het volgen van de Here maakt écht gelukkig!

Laat dit ook ons verlangen en gebed zijn. Volg Jezus met volledige overgave en met heel je hart. Ik bid jou een hart vol vrede toe, een hart vol van de Geest en de gedachten van de Here Jezus Christus. God zegene jou!

Liefs, Daniëlle

Bekijk hier onze avond tijdens de Pinkstervuurdagen 2022 en word bemoedigd!

Lees ook: ‘Hoe jij elke reus kan verslaan’ 

Tags:
Next Post

Kom, volg Mij | Leef voor Jezus!