Levens-veranderd-door-Jezus-Christus

Levens veranderd door Jezus Christus DEEL 3

Door de eeuwen heen heeft Jezus veel levens van mensen veranderd. 2 Korinthiërs 5:17 zegt ook dat ‘als je christen wordt, je vanbinnen helemaal nieuw wordt’. Het mooie is dat Jezus vandaag nog steeds mensenlevens verandert. In deze serie behandelen we verschillende levens die veranderd zijn en een impact hebben gehad op de wereld.

John Newton
De man die het lied ‘Amazing Grace’ heeft geschreven, wist wat het voor Christus betekende om zelfs de meest ellendige en laagste zonden te vergeven. Newton werkte in de slavenhandel voor zijn bekering. Hij verdiende zijn brood op een schip dat gebruikt werd voor de slavenhandel.

Tijdens een hevige storm op zee in 1747 riep hij tot God voor bescherming. Hij bleef beschermd. Dit was het begin van zijn bekering. Hij gaf niet meteen de slavenhandel op, maar dat deed hij binnen enkele jaren, vanwege zijn christelijke overtuiging.

Hij werd uiteindelijk predikant en diende als voorganger van William Wilberforce, die moedig het langdurige gevecht tegen slavenhandel leidde in het Parlement. Voorganger Newton was een goede vriend en gaf inspiratie in Wilberforces lange strijd.

Het lied ‘Amazing Grace’ behoort tot een van Amerika’s favoriete liederen.

Dit lied laat eigenlijk elk verhaal van een echte christen zien, hoe verschrikkelijk of hoe onschuldig men ook heeft geleefd vóór zijn of haar bekering. Alleen Gods genade kan ons redden.

Tags: