Lifestyle - Maak moederdag bijzonder

Maak moederdag bijzonder!

Deze mini-quiches worden gevuld met knapperige paprika, frisse bosui en lekker zoute kaas en spekjes. Maar eigenlijk is elke quichevulling mogelijk. Zie dit recept als een basisideetje voor een heerlijk Moederdag hapje.

Bereidingswijze:

  1. Haal de plakjes bladerdeeg een half uur van tevoren uit de diepvries. Dan kunnen ze vast ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Doe de spekjes in de koekenpan en bak ze knapperig en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier en laat even afkoelen.
  4. Kluts de eieren in een kom goed los. Voeg de kaas toe. Snijd de bosui en paprika in stukjes en voeg ook toe, samen met de uitgebakken spekjes, oregano, peper en zout.
  5. Snijd de plakjes bladerdeeg elk in vier vierkantjes, zodat je in totaal 12 vierkantjes hebt. Rek de stukjes bladerdeeg voorzichtig aan alle vier de kanten uit. Dit doe je door het bladerdeeg als het ware tussen je vingers te spannen en rustig te trekken. Plaats de plakjes nu in de muffinvormpjes door de vier punten op de bovenkant te plakken, en de rest van het plakje naar beneden te drukken. Zorg dat het bladerdeeg de muffinvorm onderin raakt.
  6. Voeg nu het eimengsel toe aan de bladerdeegplakjes. Zet in de oven voor 20-25 minuten, totdat de mini-quiches mooi bruin zijn geworden. Laat even afkoelen, en serveer direct. Garneer eventueel met wat verse peterselie.
Tags:
Vorig artikel

BRAZILIË: De Amazone

Volgend artikel

Elke dag is moederdag