Song Story: De wapenrusting

Singer-songwriter Micha Maasbach (23) bracht onlangs zijn debuut-EP Woorden voor het hart uit. Het zijn opbouwende, vertroostende en liefdevolle woorden die het hart tot rust brengen. Wij vroegen hem naar het verhaal achter het nummer De Wapenrusting.

‘Ik zal meer doen dan mijn best’

MICHA: ‘Dit is mijn lievelingsquote van het lied, omdat ik dit zo meen met alles wat in mij is. Ik kan dit vol overtuiging zingen; ik zal mijn leven geven voor het Koninkrijk van Jezus.

Het was begin 2015 en ik had longontsteking, waardoor ik de hele dag op bed lag. Dit duurde een paar weken, waarin ik niet kon zingen en/of gitaar spelen. Hoewel dit misschien voor een ander niet zo erg zou zijn, was dat voor mij vreselijk. Het moment dat ik voelde dat ik weer kon gitaar spelen en zingen, liep ik met mijn gitaar naar de bank, waar ik begon te spelen en te zingen. Ik scrolde door de notities van mijn telefoon heen en speelde wat er stond. Totdat ik bij een notitie kwam waarin alleen Efeze 6 stond. Ik pakte mijn Bijbel en begon het te lezen. Efeze 6 spreekt over de wapenrusting en ik schreef heel simpel alle onderdelen op in mijn notitie. Het zijn zulke belangrijke verzen, maar echt onthouden was mij nog nooit gelukt. Ik speelde een paar akkoorden en begon gewoon die zinnen te zingen. Binnen 15 minuten was het lied af. De strijd die ik lichamelijk had, was eigenlijk zo het tegenovergestelde van hoe makkelijk dit lied tot stand kwam. Een aantal weken geleden werd er op POINT gevraagd naar de wapenrusting uit Efeze 6. Het deed me zo veel dat de POINT-leden de wapenrusting zo konden opnoemen en dat ze zeiden dat ze het konden onthouden door het lied. Ik kan God alleen maar danken voor Zijn genade dat Hij mij liederen geeft, en ik bid dat ze jou net zo veel zegen mogen brengen als ze mij persoonlijk brengen.’

Beluister de EP Woorden voor het hart van Micha Maasbach op Spotify.

Tags:
Vorig artikel

De zachte, stille stem

Volgend artikel

Vraag & Antwoord: Knielen