Lifestyle - Moederdagrecept: Appelroosgebakjes

Moederdagrecept: Appelroosgebakjes

Wil jij deze Moederdag je moeder verwennen en lekker laten genieten? Maak dan deze appelroosgebakjes! Ze zijn makkelijk om te maken. Het vraagt alleen een beetje geduld. Maar als je ze eenmaal hebt gemaakt, maak je zeker indruk op je moeder. Ook kunnen anderen meegenieten, want met dit recept maak je 10 gebakjes!

Benodigdheden:

  • Mes
  • 3 kommetjes
  • 1 grote kom
  • Zeef
  • Oven
  • Appelboor
  • Voedselkwast
  • Muffinvorm
  • Maatcups

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor en snijd de appels door de helft.
  3. Snijd dunne appelschijfjes in de lengte van ongeveer 0,3 cm breed. Plaats ze in een grote kom.
  4. Vul de kom met water en doe er een scheutje citroensap bij. Voeg ook 2 scheppen suiker toe. Verwarm de kom voor 5 minuten in de magnetron of totdat de appelschijfjes buigbaar zijn.
  5. Doe de appelschijfjes in een vergiet, zodat al het water kan wegstromen. Daarna kan je ze droogdeppen.
  6. Meng de gesmolten roomboter met de kristalsuiker, lichte basterdsuiker en kaneel in een kommetje. Als het mengsel nog te vloeibaar is, kan je wat suiker toevoegen. En als het mengsel te licht is, kan je wat kaneel erbij doen.
  7. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk het met het roombotermengsel.
  8. Snijd stroken van 4 cm breed en 24 cm lang.
  9. Leg de appelschijfjes op een bladerdeegstrook op de manier zoals op de foto.
  10. Vouw het bladerdeeg over de helft van de appels (zie foto).
  11. Rol daarna de bladerdeegstrook strak op van links naar rechts. Druk het uiteinde goed vast, zodat het niet loslaat.
  12. Vet de muffinvorm in en plaats de gebakjes erin. Let op dat de gebakjes genoeg ruimte hebben in de muffinvorm om uit te zetten.
  13. Plaats de muffinvorm op een bakplaat en bak de gebakjes voor 35 minuten in het midden van de oven, of totdat ze goudbruin zijn.
  14. Haal de gebakjes uit de muffinvorm en laat ze 10 minuten afkoelen.
  15. Doe poedersuiker in een zeef om de gebakjes te bestrooien. Tik zachtjes met je hand aan de zijkant van de zeef, zodat er niet te veel poedersuiker op de gebakjes komt.

Enjoy!

Tags: