Cinnamon-apple-tart

Moederdagrecept: Cinnamon apple tart

Verras jouw moeder dit jaar met een heerlijk zelfgemaakt taartje. Met dit recept kan het niet misgaan. Deze ideale combinatie heeft de smaak van een appeltaartje met ijs of slagroom. De perfecte comfortfood om Moederdag mee te vieren. Maar natuurlijk kun je dit recept ook na Moederdag blijven gebruiken!

Ingrediënten taartbodem:
*1 2/3 cup patentbloem *1/4 tsp zout *4 tbsp suiker *113 gr koude ongezouten roomboter *water *ijsblokjes

Ingrediënten vulling:
*125 gram (1/2 cup) mascarpone *240 ml (1 cup) slagroom *100 gr (1/2 cup) poedersuiker *1 1/2 tsp kaneel *1 tsp vanille-extract

Ingrediënten topping:
*100 gr (1/2 cup) suiker *4 appels *1,5 tsp kaneel *90 gr (6 tbsp) gesmolten ongezouten roomboter

Bereiding taartbodem:

  1. Vul als eerste een kommetje met 120 ml (1/2 cup) water en voeg er wat ijsblokjes aan toe. Leg dit apart.
  2. Voeg de bloem, suiker en het zout samen in een kom en mix het door elkaar. Snijd de boter in blokjes en verwerk ze met je handen in de kom met bloem. Doe dit totdat de stukjes boter de grootte hebben van een erwt.
  3. Voeg nu 2 tbsp water toe en gebruik een tafelmes om door het deeg te mixen. Het deeg moet uiteindelijk één geheel vormen. Als het deeg kruimelt, voeg dan per keer 1 tbsp water toe, totdat het deeg bij elkaar blijft. Als het deeg te nat is, voeg dan een klein beetje meel toe en kneed het erdoorheen.
  4. Kneed het deeg kort op het aanrecht met een beetje bloem en vorm het tot een bal. Bedek het deeg daarna met vershoudfolie en laat het een half uur in de koelkast rusten. (Maak ondertussen de vulling.)
  5. Haal het deeg uit de koelkast en laat het 5-10 minuten op temperatuur komen, voordat je het uitrolt. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot het 0,5 cm dik is. Draai het deeg telkens om, zodat het niet plakt aan het aanrecht. Rol het deeg uit over de taart- of quichevorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat het deeg daarna 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het voor 15 minuten, of totdat het deeg bruin begint te worden.

Bereiding vulling:

  1. Voeg de mascarpone, poedersuiker, kaneel en het vanille-extract samen in een kom en mix het op de middelste stand totdat het een glad mengsel vormt.
  2. Voeg daarna langzaam de slagroom toe en mix het op een lage snelheid totdat het mengsel wat dikker is. Verhoog hierna de snelheid geleidelijk naar de hoogste stand, totdat er zachte pieken ontstaan. Plaats de vulling in de koelkast totdat je de taart gaat vullen.

Bereiding topping:

  1. Roer als eerste de kaneel en de suiker door de gesmolten roomboter en zet het apart tot stap 3.
  2. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in dunne schijfjes van 0,3 cm dik.
  3. Plaats de appels in een kom en giet het botermengsel  eroverheen. Mix het voorzichtig met elkaar.
  4. Zet daarna een koekenpan op middelhoog vuur en voeg nu een aantal appelschijfjes toe en laat ze bakken, totdat ze bruin zijn aan beide kanten. Herhaal dit tot alle appelschijfjes zijn gebakken. Plaats de schijfjes in een bakje en leg ze apart totdat je de taart gaat vullen.

Taartjes vullen:

  1. Vul de taart met de vulling en verdeel de appelschijfjes over de taart, zoals in het filmpje. Eventueel kan je een beetje poedersuiker over het taartje strooien.
  2. Laat de taart 3 uur lang afkoelen, voordat je hem aansnijdt.

TIP: Heb je nog wat gebakken appelschijfjes over? Dan zijn ze overheerlijk in combinatie met Griekse yoghurt!

Enjoy!

Lees ook: ‘Gods beloften voor mama’s’

Tags:
Vorig artikel

Gods beloften voor mama’s

Volgend artikel

Happy Moederdag!