NEWGEN MESSAGE: Jonathan Hathie

‘Jezus Christus was, is en blijft voor altijd Dezelfde.’ – Hebreeën 13:8

Elk mens heeft te maken met uitdagingen en dilemma’s in het leven. Stel jezelf in zo’n situatie de volgende belangrijke vraag: Zorgt deze keuze ervoor dat ik meer of minder in Gods tegenwoordigheid wil zijn?

Als het antwoord ‘minder’ is, heb ik maar één advies: ren weg voor die optie! Dit geldt ook voor een ‘tijdelijke’ afname van Gods tegenwoordigheid. Want dan speel je met vuur. Is het antwoord dat je verlangen toeneemt? Weet dan dat God alles onder controle heeft en Zijn kinderen leidt. Houd je vast aan Gods belofte:

‘Wees niet bang, <vul hier je eigen naam in>, want Ik ben met jou. Kijk niet angstig om je heen, want Ik ben jouw God. Ik zal je kracht geven en je helpen, Ik zal je overeind houden met Mijn heilrijke rechterhand.’ – Jesaja 41:10

Veel mensen zijn niet succesvol in het doen van Gods werk, omdat ze Hem niet compleet vertrouwen. Ze proberen hun probleem zelf op te lossen. Maar God wil dat wij al onze noden bij Hem brengen, zodat Hij ze kan oplossen op Zijn perfecte manier.

Lees ook: ‘Ik vertrouw op Uw Woord.’

Tags:
Next Post

Het verhaal van Justyna