NEWGEN-MESSAGE-MICHAMAASBACH

NEWGEN MESSAGE: Micha Maasbach

‘Wil je meer op Jezus lijken? Dan moet je meer tijd met Hem spenderen.’

‘Je moet niet worden als de mensen die zich niets van God aantrekken. Je moet anders worden, door een nieuwe manier van denken.’ – Romeinen 12:2

Kenmerken zijn de aspecten waaraan personen te herkennen zijn. Eigenschappen zijn deel van iemands aard en karakter. God heeft ons uniek gemaakt. Tegelijk heeft Hij ons kenmerken en eigenschappen van Hemzelf gegeven. Door onze kenmerken en eigenschappen in te ruilen voor die van God, gaan wij steeds meer op Jezus lijken.

De vrucht van de Geest is het werk van de Heilige Geest. Maar het vraagt ook inspanning van onze kant. Wil je meer op Jezus lijken? Dan moet je meer tijd met Hem spenderen. Door dicht bij Jezus te blijven, kan het groeiproces beginnen.

We kunnen de mensen om ons heen niet veranderen, maar wel wie we toelaten als onze vrienden. Met bepaalde mensen kun je beter niet omgaan, omdat zij de verkeerde eigenschappen bij jou naar boven halen. Soms is het moeilijk om eigenschappen te veranderen. Geef dan niet op, maar ga door! Dan zal men zien dat jij anders bent en bij God hoort.

Ga naar maasbachmessage.com voor meer inspirerende preken.

Tags: