NEWGEN MESSAGE: Nilesca Martis

God heeft aan Abraham en zijn nakomelingen het land Kanaän beloofd. Het heeft meer dan 430 jaar geduurd voordat deze belofte in vervulling kon gaan. In Jozua 11 lees je hoe God de dwaasheid van de vijand gebruikt om Israël de overwinning te geven. Jozua veroverde het hele land. Het gebied van Israël is door deze en vorige overwinningen aanzienlijk uitgebreid.

Waar jij je op dit moment ook in het leven bevindt, God wil ook jouw gebied uitbreiden.

Jabes was een man van wie de naam ‘leed’ betekent. Hij werd constant hieraan herinnerd. Ondanks zijn naam bidt hij een vrijmoedig gebed tot God. In 1 Kronieken 4:10 staat:

‘Hij (Jabes) was degene die de God van Israël vroeg: ‘Och, zegent U mij alstublieft! Help mij met wat ik doe, opdat mijn bezittingen worden uitgebreid. Bewaar mij voor het kwaad en alle onheil.’ En God voldeed aan dat verzoek.’

Net als Jabes moet je beseffen dat je afkomst, je fouten en de omstandigheden niet je toekomst bepalen. God bepaalt de koers van jouw leven. Laat alles los wat je tegenhoudt om te winnen. God zegt tegen jou: ‘Beperk Mij niet, want Ik wil jou overvloedig zegenen!’

Lees ook: ‘Dit is mijn wonder: Cherrel’

Tags:
Next Post

10 sleutels voor geestelijke groei