NIGERIA: Jesselyn Afriyie

Worshipleader Jesselyn Afriyie (26) reisde in november 2016 voor het eerst af naar het continent Afrika waar ze, samen met John T.L. Maasbach, een bezoek bracht aan Benin City en Jos, Nigeria. Ze vertelt ons over haar ervaringen tijdens deze indrukwekkende reis.

‘Ik ben al naar heel wat landen op zendingsreis geweest, maar dit was mijn eerste reis naar Afrika. Omdat het er zo anders is dan in Nederland, heb ik van jongs af aan altijd al naar Afrika willen gaan. Tijdens de reis heb ik zo veel mogen zien. De mensen zijn erg arm. Veel kinderen hebben geen huis en leven op straat. Ze lopen op blote voeten in de ondraaglijke hitte van de zon. Het heeft echt mijn hart geraakt.

Nigeria heeft een grote impact op mij gehad. De kinderen en de armoede waarin ze leven. Natuurlijk ook de diensten, die fenomenaal waren, en de preken. En ook mijn optredens, het zingen. Ik had zeker niet gedacht dat ik zo kon zingen.

‘De mensen zijn erg arm. Veel kinderen hebben geen huis en leven op straat.’

We horen de laatste tijd veel verhalen over Afrika en de Boko Haram. Natuurlijk ben je wel een beetje nerveus als je naar een plaats gaat waar er veel ontvoeringen plaatsvinden, en waar er veel gevaren zijn voor vrouwen. Maar dan moet je op God vertrouwen dat dit de juiste tijd is om te gaan, omdat Hij de deur voor ons heeft geopend om naar Afrika te gaan. Ik heb veel tijd doorgebracht in gebed en God gevraagd om mij rust en de bevestiging te geven dat alles goed zou gaan. Ik heb ook gebeden samen met mijn man. En het is het allemaal waard geweest, want het was een geweldige reis. De vrede van God was op ons en over ons en Zijn bescherming is altijd met ons. Het was het zeker waard en ik ben blij dat mijn angst mij niet heeft tegengehouden om te gaan, want anders had ik het allemaal gemist. Ik ben blij, dankbaar en gezegend.

IK WIL VOOR JE BIDDEN
Here God, dank U dat U vandaag met ons bent en dat U ons hoort en ziet.
U kent elk verlangen van ons hart en leven. Ik bid voor de mensen die het verlangen hebben om naar een bepaald land op zendingsreis te gaan om daar Uw licht te laten schijnen. Ik bid dat U een deur zal openen en een weg voor hen zal banen om te kunnen gaan.
Help hen om geduldig te blijven en dat ze U zullen vertrouwen in elke stap die ze zetten en elke keuze die ze maken. In Jezus’ naam. Amen.’

Tags:
Next Post

PAKISTAN: The Full Gospel Assemblies