Op-weg-naar-de-eeuwigheid

Op weg naar de eeuwigheid DEEL 5

Dokter Peter Reis is een arts-evangelist. Naast zijn jarenlange ervaring als huisarts, heeft hij een veelzijdige bediening. Hij schrijft, reist met teams naar afgelegen gebieden over de hele wereld om medische hulp te bieden, geeft seminars en is actief in de genezingsbediening. De komende maanden brengen wij jou een speciale serie van zijn hand. Deze maand deel 5 over de hel.

De naarste dingen in de hel

Je staat erbuiten
De meeste mensen die niets met God te maken willen hebben, geloven ook niet in de hemel en de hel. Zij kunnen er simpelweg geen voorstelling van maken. Maar het feit dat je niet precies weet hoe iets eruit ziet, betekent niet dat het niet bestaat. In de Bijbel lezen we dat er twee wegen zijn: een smalle weg die naar de hemel leidt, en een brede weg die naar de hel gaat.

Jezus is gekomen om redding te brengen voor hen die verloren gaan

Jezus heeft vaak verteld over de hel. De mensen die niet gered zijn door Jezus, gaan verloren en gaan naar de hel. Deze twee zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Maar Jezus is gekomen om redding te brengen voor hen die verloren gaan, zodat zij niet naar de hel hoeven te gaan.

Jij bent zo kostbaar
Een tijd geleden had ik iets kostbaars verloren. Het was een gouden ring die ik had gekregen van mijn lieve vrouw, toen we elkaar leerden kennen. Deze ring had een steen erin, die veel voor mij betekende.

Ik had hem verloren, omdat ik hem van mijn ringvinger om mijn pink had gedaan, omdat hij te strak zat. Wat nu? Gewoon pech? Nee, want Ik heb geleerd om, als ik iets kwijt ben, aan God te vragen mij te helpen. (Dat moet je ook eens proberen; het werkt echt!) God is er namelijk in gespecialiseerd om iets wat verloren is, terug te vinden.

Die avond ging ik wandelen in de buurt van ons huis. Onder een auto die geparkeerd stond aan de kant, zag ik iets gouds schitteren. En JA, het was mijn verloren ring! Wat was ik blij dat ik hem weer gevonden had. Gauw ging ik naar de juwelier om hem iets groter te maken, zodat hij weer aan mijn ringvinger paste.

God vindt het vreselijk om jou verloren te zien gaan. Omdat Hij jou kostbaar vindt en alles in werking heeft gezet om jou te vinden en te redden. Daarom vindt God het zo erg als je de deur naar de hemel, die Hij voor je openhoudt, weigert binnen te gaan. De Bijbel zegt dat je dan verloren bent; dat Hij je dan kwijt is. Je valt dan in de handen van machten en krachten die mensen kwaad doen.

God heeft alles in werking gezet om jou te redden, omdat Hij jou kostbaar vindt

Het is echt verschrikkelijk om naar de hel te gaan. Niemand die goed bij zijn verstand is, wil daarheen gaan. Het lijkt me vreselijk om voor altijd in en omgeving te zijn waar de meest vreselijke karakters en kwaadaardige types zitten.

Eigenlijk wil je er liever over zwijgen
Ik heb patiënten gehad die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een concentratiekamp in Duitsland hebben gezeten. In die tijd kon niemand er zich een voorstelling van maken hoe verschrikkelijk dat was geweest.

Het was zo naar geweest, dat ze er niet over wilden spreken. De herinneringen moesten het liefst begraven blijven. Maar stel dat het op je pad komt. Wat dan? Mijn patiënten wilden daar niet meer over spreken. Het was te erg wat zij hadden meegemaakt.

Waarschuw, als je weet dat mensen het risico lopen de boot te missen.Om dezelfde reden is het moeilijk om iets over de hel te zeggen. Niemand wil daarnaar luisteren. Maar al is de hel misschien nog ver weg; morgen kan er iets in je leven gebeuren wat je leven op zijn kop zet, en je zekerheden van je afneemt. Ik denk aan ziekte of armoede. Wat doen we wanneer ons rustige leven plotseling kenmerken van een nachtmerrie krijgt? Waar is dan onze nooduitgang? Wat is dan onze houvast?

Vroeger weigerde ik iets te zeggen over de hel. Ik sprak liever over de hemel. Tot ik mij na vele jaren hypocriet begon te voelen. Waarom niet waarschuwen, als je weet dat mensen het risico lopen de boot te missen?

Ieder mens kiest zelf
Toen ik jong was, had ik een droom. In die droom stond ik aan de kade, waar een boot voor anker lag. Een loopplank was neergelegd, zodat iedereen de boot kon oplopen. Vanuit de boot hoorde ik het geluid van zingen en muziek. Het was echt een uitnodigend geluid en het leek wel alsof er aan boord een feest aan de gang was. Toen hoorde ik de woorden die gezongen werden. Het was in het Engels: ‘Come on board, Hebrew children, come on board.’

In de droom keek ik om mij heen en zag een van mijn familieleden. ‘Laten we aan boord gaan’, zei ik. Maar dat wilde die persoon niet. Daarom ging ik alleen aan boord. Ik besefte dat ik mijn familie moest achterlaten.

Deze droom ben ik nooit vergeten. Dromen die van God komen, vergeet je namelijk nooit meer. Ze zijn ingeprent in je herinnering en zijn de wegwijzers die je krijgt in je leven.

Lees ook: ‘De 3 beste dingen in de hemel’

Lees hier de andere delen van de serie ‘Op weg naar de eeuwigheid’

Tags:
Next Post

Wallpaper: Keep Going Strong, Keep Shining Bright!