Eeuwige armen

Open armen

Speciaal voor Vaderdag heeft John T.L. Maasbach drie devotionals geschreven om vaders te bemoedigen. Als vader en als kind heb je de eeuwige armen van God de Vader nodig. De eeuwige armen van God zullen jou helpen in elke situatie.

‘Bij de eeuwige God ben je altijd veilig. Zijn eeuwige armen dragen je.’ – Deuteronomium 33:27

Als voorganger kwam ik er snel achter dat er heel veel dingen gebeuren binnen de vier muren van iemands huis. Vooral tijdens de zomerkampen ontdekten wij hoeveel leed er kan zijn in jongeren. Het trieste is dat veel leed in hun leven gebracht is door de woorden, keuzes en het handelen van de ouders.

Er zijn ook tijden, vooral tijdens de puberteit, dat jongeren zoeken naar hun identiteit en de vragen beantwoord moeten worden die een grote impact op hun leven hebben. Zoals: ‘Waar kom ik vandaan?’ ‘Waar ga ik naartoe?’ ‘Waarom ben ik hier?’ ‘Is er een God?’ ‘Wie is Hij?’ ‘Wat heeft Hij tot mij te zeggen?’ Je ziet dat veel jongeren door een fase van frustratie en boosheid gaan. Anderen van onzekerheid en schaamte. En natuurlijk heb je de stoere ‘allesweter’ die alles een keer gedaan moet hebben.

Eeuwige armen | De rol van ‘papa’ is zo belangrijkDe rol van ‘papa’ is zo belangrijk, vooral in die perioden in hun leven. Het is de taak van papa om op te voeden, grenzen neer te leggen, te bemoedigen en te inspireren, leiding te geven en te motiveren. Als papa moet je ook liefdevol opvangen en duidelijk terechtwijzen. Soms ben je de ‘held’ en soms ben je de ‘reden’ dat alles misgaat.

Toen ik jong was en mijn vader nodig had, was hij vaak weg op het zendingsveld. Daar had ik het vaak wel moeilijk mee. Ik ben de laatste van acht kinderen en had dus naar verhouding een wat oudere vader. Hij was 50 toen ik geboren werd. Toen ik jong was, verstoorden deze dingen het ware beeld van de realiteit.

Het is dan best makkelijk om je vader van alles de schuld te geven. Dit brengt een boosheid en hardheid in je hart en natuurlijk brengt het een verwijdering tussen elkaar. Bij mij bracht dit zelfs depressies. Ik ben blij voor mijn broer die een keer zei: ‘John, het probleem zit in je eigen hart.’ Ik nam dat woord aan en heb het met en door de Heer kunnen overwinnen.

De duivel wil zo graag gebruikmaken van teleurstelling (terecht of onterecht) en daarmee een kloof slaan tussen de zonen/dochters en vaders. Het was zo jammer, omdat papa en ik juist zo veel van elkaar hielden. Hij is een hele lieve en goede vader geweest.

Gelukkig hebben wij elkaar niet verloren in onze relatie. Ik heb geweldige herinneringen aan hem en hij heeft mij zo veel belangrijke levenslessen geleerd. Vanaf jonge leeftijd nam hij mij mee naar het zendingsveld: Nigeria, Congo, Indonesië enzovoort. Daar heb ik God gezien, levend, sprekend en werkend!

Gods armen van liefde zullen er altijd zijn.

Ik kwam een keer naar mijn vader met iets en verwachtte dat hij zijn armen om mij heen zou slaan en mij zou vertroosten. Maar hij stuurde mij naar huis en zei dat ik moest gaan bidden en vervuld moest worden met de Heilige Geest. Dat klonk zo hard, maar ik deed het.

Jaren erna, toen ik alleen in India was en met een probleem zat, waardeerde ik pas de belangrijke levensles van papa. Hij had mij uit zijn armen in de eeuwige armen van God geduwd. Hij wist dat zijn armen er niet altijd zouden zijn, maar Gods armen van liefde zullen er ALTIJD zijn. Ik ben zo dankbaar en blij dat mijn kinderen die eeuwige armen ook kennen!

Lees ook: ‘Alles komt goed!’

Tags:
Next Post

Alles komt goed!