NL-0417-food-4

Paasontbijt

Begin Pasen goed en met een (vullend :), gezond ontbijtje!

Ingrediënten voor 4 personen:
4 sneetjes bruin brood (rustiek of zuurdesem brood, lekker dik gesneden) • olijfolie extra vergine • 2 eetrijpe avocado’s
• drupje verse citroensap • scheutje gewone azijn • 4 verse scharreleieren • paar blaadjes koriander (of platte peterselie als je niet van koriander houdt) • zeezout
• zwarte peper • Optie: je kunt de sneetjes brood ook vervangen voor een bagel.

Stappenplan:
Een gepocheerd ei maken klinkt moeilijker dan je denkt. Maar hier is the easy way!
1. Vet een stuk huishoudfolie van ongeveer 30 x 30 cm licht in met een paar druppels zonnebloemolie of andere olie met een neutrale smaak.
2. Plooi met de ingevette kant naar boven de folie in een kopje.
3. Breek een kakelvers ei (als het ei niet vers is, is de kans groter op mislukken) in het kopje en bind het buideltje dicht met keukentouw.
4. Laat het buideltje in zacht kokend water zakken en kook het ei zolang als gewenst.
5. Laat het ei 2-3 minuten koken voor zachtgekookt en 4-5 minuten voor compleet gestold.

De pocheertijd is natuurlijk afhankelijk van de grootte van het ei, maar met 3-4 minuten voor een middelgroot ei ben je er wel. Het eiwit moet net gestold zijn, maar de dooier hoort vloeibaar!
Herhaal deze stappen voor de andere eieren.

Doe de sneetjes brood (of bagel) in een toaster en leg ze apart. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit in de lengte in dunne reepjes. Sprenkel hier een klein beetje citroensap over.

Leg het getoaste broodje of bagel op een bordje en leg hier de helft van de avocadoreepjes op. Het gepocheerde ei gaat hier weer bovenop. Breng op smaak met zeezout en royaal wat zwarte peper en strooi er blaadjes koriander over. Als je er wat extra’s aan wilt toevoegen kun je van tevoren het broodje met mayonaise besmeren of met plakjes kaas beleggen.

Je kunt ook een gebakken eitje maken zoals op de foto.

Tags:
Vorig artikel

Gebed: Bid met mij mee

Volgend artikel

NEDERLAND: Den Haag