Alles-is-anders

POINT: Alles is anders

Vandaag zijn er zo veel kanalen die ons beïnvloeden. Denk alleen al aan social media, Netflix en YouTube. Al deze kanalen hebben effect op ons denken en onze visie. Maar heeft dit alles eigenlijk wel een goede invloed op jou als christen?

Er zijn christenen die influencers, vloggers of artiesten als inspiratiebron hebben. Naar hen luisteren en kijken ze de hele tijd. Daar komen de muziek en choreo’s vandaan die ze met een kleine aanpassing gebruiken in de kerk.

Natuurlijk willen we modern zijn en we hoeven echt niet met muziek te komen van 100 jaar geleden. Toch komt de vraag omhoog wat de wereld ziet als zij geen verschil ziet tussen ons en de ongelovigen. De wereld presenteert ‘het vlees’. Zij promoten een schijnwereld en beloven dat het je blij en gelukkig zal maken.

Als kind van God mag je de waarheid weten. De Bijbel opent onze ogen dat de dingen van het vlees en het materialisme de innerlijke  mens nooit kunnen vervullen. Als wij de jongeren in de kerk hetzelfde willen geven als het café op de hoek dat doet, dan missen wij waar het om gaat!

Wat de jongeren nodig hebben, is een aanraking van de Heilige Geest! Onze jongerenavonden moeten bijzondere happenings zijn, waar wij een sfeer van worship hebben. Een sfeer waarin Gods Geest rijk kan stromen. Dit is niet te vinden in de cafés of nachtclubs! Dit kan alcohol en de wereldse muziek niet geven.

Wij hebben zelf deze aanraking nodig en moeten anderen daar brengen waar zij dit ook kunnen ervaren. Ja, ook op de straat kunnen wij een sfeer creëren door ‘ANDERS’ te zijn. Andere muziek, andere bewegingen, andere kleding, andere uitstraling. Kortom, een andere geest! De Bijbel zegt:

‘Maar jullie moeten helemaal anders zijn, want jullie hebben Christus leren kennen!’ – Efeziërs 4:20

‘Als je christen wordt, wordt je van binnen helemaal nieuw. Je bent als het ware opnieuw door God geschapen. Er is een heel nieuw leven begonnen.’ – 2 Korinthiërs 5:17

‘Maar zo zijn jullie niet. Jullie zijn door God uitgekozen om koninklijke priesters te zijn, mensen die voor God zijn afgezonderd om overal te vertellen hoe goed en groot Hij is die jullie geroepen heeft om vanuit de duisternis naar Zijn heerlijk licht te komen.’ – 1 Petrus 2:9

Ik roep alle jongeren op om hun social media, smartphone en playlisten te ‘reinigen’. Delete alles wat daar niet thuis hoort, als je een echt kind van God bent. Twijfel je of de films en series op je Netflix lijst of de muziek in je Spotify-playlist goed zijn of niet? Vraag jezelf dan af of je ernaar kan kijken of luisteren met Jezus naast je. Zet je leven apart voor God, zodat Hij je helemaal kan gebruiken.

Tags:
Vorig artikel

Wees geliefd!

Volgend artikel

Recept: Aardbeien upside down cake