Lifestyle - ben je geroepen?

Ik heb een mening. Jij ook?: Ben jij geroepen door God?

In de serie ‘Ik heb een mening. Jij ook?’ beantwoorden we belangrijke vragen vanuit de Bijbel, het Woord van God. Vorige keer kregen we antwoord op de vraag: ‘Wat zeggen ‘Gods beloften’ jou?’. Deze keer de vraag: ‘Ben jij geroepen door God?’

Vraag jij je wel eens af of je geroepen bent door God? Leef je gewoon van dag tot dag? Leef je naar een plan dat je ouders voor je hebben uitgestippeld? Of leef je zoals jij zelf wilt? Denk je er wel eens over na en bid je wel eens: ‘God, wat is Uw plan en doel met mijn leven?’

Brengt jouw leven op wat het zou kunnen of moeten opbrengen? Als jij deze wereld verlaat, is de wereld dan een klein beetje een betere plaats, omdat jij hier geweest bent? Wat is de impact die jouw leven hier op aarde heeft? Wat is de vrucht van jouw leven? Als jij straks bij de hemelpoort staat, zal Jezus dan zeggen: ‘Kom binnen, trouwe volgeling van Mij’?

Tijd is geld
Het is zo jammer als mensen hun tijd verspillen. Een van de grootste ‘money making businesses’ is entertainment (vermaak). Hoeveel uren gaan er niet voorbij die geen winst aan ons leven geven, of zelfs schade brengen aan ons en de gemeente? De enige echte valuta (geldsoort) die wij hebben om in te wisselen, is onze tijd.

Dus het enige wat jij bezit waar je iets voor kunt kopen of mee kunt doen, is je tijd. Met je tijd koop je geld van je baas. Met je tijd investeer je in jezelf door naar school te gaan. Door je tijd te geven aan iemand bouw je een relatie. Geef je je tijd aan God, dan dien je Hem daarmee.

Hoe besteed jij je tijd?
Sommigen letten zo goed op hun centjes op de bank, maar ze hebben geen idee waar hun tijd naartoe gaat. Ze leven dag na dag en maand na maand en jaar na jaar, zonder erbij stil te staan waar ze naartoe gaan in hun leven, wat ze met hun leven doen of wat hun leven opbrengt. Zonde gewoon! Anderen plannen het tot op de minuut, maar helemaal naar hun eigen verstand, eigen wil en eigen richting en invulling. ­Misschien hebben ze goed advies gekregen van familie, vrienden en instanties.

Er zijn ook mensen die bewust of onbewust in dienst staan van de duivel. Zij geven hun tijd aan hem. Zij brengen schade toe aan de gemeente van God, de kerk, door hoe zij praten, bellen en social media gebruiken. Door hun leven verlaten anderen de plaats die God voor hen had en worden ze onvruchtbaar. Hiervan zouden zij zich moeten bekeren. Anderen gooien hun tijd weg door ongehoorzaam aan God te zijn. Of door zich te verzetten tegen de Heilige Geest. Jammer, omdat die jaren nooit meer terugkomen!

Maar gelukkig zijn er ook mensen die God zoeken en hun tijd helemaal aan Hem geven. Vooral jongeren zoeken God weer opnieuw. De dingen van de wereld kunnen ons niet de echte vervulling in het leven geven. Wij zijn geroepen door God. Ook jij! En Hij heeft een geweldig doel met jouw leven.

Je kunt geen beter leven hebben door het anders in te vullen. En de dagen en jaren die voorbij zijn, komen NOOIT meer terug. Stap vandaag nog in Gods plan voor jouw leven!

Tags: