Lifestyle - POINT: Liefde is

POINT: Liefde is… DEEL 4

Deze maand zullen we elke week iets over vriendschap en liefde onder jongeren schrijven. Wat zoeken jongens in een meisje en andersom? Wat is gezond uitgaan? Hoe bouw je een goede relatie op? Enzovoorts. Deze keer: ‘Wat een meisje in een jongen zoekt en andersom…’

What a girl wants…

Koning Salomo zegt in Prediker 7:28 dat een goede man of vrouw moeilijk te vinden is. 1 op de 1000 bij de mannen. Wil jij je onderscheiden van die andere 999? Zorg dan dat je deze 3 belangrijke, maar niet zo automatische karaktereigenschappen in je laat ontwikkelen.

1 – Goed verlangen
De Bijbel leert dat je niet ver komt als je lui bent. Meisjes zoeken een man met visie en gedrevenheid. Heb een verlangen om te leven en te bewegen. Wees bereid om hard te werken om je doel te bereiken.

2 – Vriendelijkheid
Spreuken 19:22 zegt dat vriendelijke mensen aantrekkelijk zijn. Leer de juiste omgangsvormen, weet hoe je je moet gedragen en zorg dat je anderen en haar vriendelijk en aardig behandelt!


3 – Eerlijkheid

Een eerlijke man is iemand die heeft geleerd wat goed en wat slecht is. Iemand die niet bang is om te staan voor wat recht en de waarheid is. Geef niet toe aan de druk van vrienden en sluit geen compromis. Heb ruggengraat; daar houdt zij van!

What a guy wants…

Dames, jullie kunnen ook boven de andere meisjes uitsteken. In een wereld die steeds meer corrupt en vleselijk wordt, kun jij anders zijn door hoe jij kiest om te leven. Iedereen kan achter de menigte aanlopen, maar die paar die doen wat goed is, zullen gezegend worden met een goede relatie en een fijne toekomst. Wat zoekt een echte man in een meisje?

1 – Toewijding
Een echte man zal een meisje achternagaan dat God achternagaat. Een meisje dat geen compromis sluit en niet wil doen wat de wereld (ongelovige) doet. Wees toegewijd aan Jezus en Zijn plan voor jouw leven, en de jongens zullen achter je aan komen.

2 – Wijsheid
Kennis is het verzamelen van informatie en de feiten. Wijsheid gaat de goede richting met die informatie en feiten. Jongens zoeken een vrouw die het verschil ziet tussen wat goed en wat verkeerd is. Laat zien dat jij een meisje bent dat goede beslissingen kan maken.

3 – Bemoediging
De Bijbel leert ons te bemoedigen en elkaar te inspireren met onze woorden en goede werken. Leer mensen op te bouwen en niet af te breken. Een man heeft iemand nodig die in hem gelooft en een bron zal zijn van kracht en bemoediging.

Tags: