Wat ik heb dat geef ik jou-2

POINT – Wat ik heb, dat geef ik jou!

Weet jij wat de mensen om jou heen echt nodig hebben? Ze zeggen misschien wat ze willen hebben, maar is dat ook echt wat ze moeten ontvangen? Soms denken wij te weten wat ze nodig hebben, maar klopt dat wel? Misschien denk je: als ik dit had of dat had, dan zou ik hun iets kunnen geven.

Petrus liep langs een man die verlamd langs de weg lag. De man bedelde voor wat geld. Petrus wist dat geld niet was wat hij écht nodig had. De verlamde man had een wonder van God nodig. Petrus had geen geld om te geven, maar hij had meer dan dat voor die man.

Hij gaf hem Jezus en daarmee het wonder dat hij nodig had. Petrus zei: ‘In de naam van Jezus Christus, sta op en wandel!’ En de man is direct compleet genezen!

Petrus zei: ‘Zilver en goud heb ik niet, maar wat ik heb, dat geef ik je!’ Met andere woorden zei hij: ‘Wat jij vraagt, heb ik niet. Maar ik heb wel iets, en dat ga ik je geven!’ Wat Petrus gaf, loste alle andere vragen en problemen van de man op. Nu hoefde hij niet meer te bedelen voor eten, want hij kon ervoor gaan werken. Hij hoefde niet meer gedragen te worden, want hij kon nu lopen.

Sommigen geven liever een muntje dan dat ze Jezus geven. Misschien bang voor de reactie, of angst voor falen. Als jij Jezus in je hebt wonen door de Heilige Geest, dan is dat het kostbaarste wat je kan geven aan anderen. Hij is wat ze écht nodig hebben en zal al hun andere problemen oplossen.

Wees niet bang dat je zelf tekort van Jezus zal hebben. Want hoe meer je Hem met anderen deelt, hoe meer Hij in jou zal gaan leven. Heb je nog geen Jezus in je om te delen met anderen, vraag Hem dan nu om in je leven te komen. Wat Hij voor anderen heeft gedaan, zal Hij ook voor jou doen.

God houdt heel veel van jou. Daarom heeft Hij Zijn Zoon Jezus gegeven. Door Jezus en door wat Hij voor ons gedaan heeft, mogen wij alle zegen en goede dingen van God ontvangen. Hij is wat ik heb, en dat wil ik graag met jou delen!

Tags: