Recept: Aardbeien upside down cake

 In de maand november staat dankbaarheid centraal. Vaak zijn we wel dankbaar voor dingen in ons leven, maar laten we dit niet altijd merken. Laat het dit feestseizoen anders zijn. Laat je dankbaarheid zien door iets liefs te doen voor de mensen die je waardeert. Schrijf een kaartje en geef ze een stuk van deze heerlijke taart!

Taartbeslag:
*½ cup (113 gr) ongezouten roomboter *1 cup (200 gr) kristalsuiker *½ tsp citroensap *2 eieren *2 cups cakemeel (1,5 cup  (190 gr) patentmeel, ½ cup (65 gr) maizena) *1 tbsp (15 gr) bakpoeder *½ tsp zout *¾ cup (180 ml) melk

Aardbeienmix
*500 gram aardbeien *1 tsp kaneel *1 tsp citroenschil *1 tsp citroensap *2 tbsp maizena *½ cup (100 gr) kristalsuiker

Citroenroom
*1 cup (240 gram) slagroom (gekoeld) *3 tbsp poedersuiker *1 tbsp citroensap *2 tsp citroenschil

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in. Plaats bakpapier op de onder- en zijkant van de bakvorm. Vet het daarna nog een keer in.
  2. Snij de aardbeien in schijfjes en voeg dan de kaneel, maizena, ½ cup kristalsuiker, citroenschil en -sap toe in een kom. Roer op zo’n manier dat de aardbeien helemaal bedekt zijn. Dek de kom af en zet deze in de koelkast.
  3. Mix in een andere kom de boter, suiker en citroensap tot een romig mengsel. Voeg daarna de eieren toe en mix tot een licht en luchtig geheel. Voeg nu een voor een de droge ingrediënten en de melk toe. Mix het op lage snelheid totdat het één geheel vormt.
  4. Laat de aardbeien uitlekken. Bewaar het overgebleven vocht in een klein pannetje. Verdeel de aardbeien gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Schep daarna het taartbeslag gelijkmatig over de aardbeien. Doe de bakvorm voor 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. TIP: Prik met een satéprikker in de taart om te checken of deze gaar is. Als er geen restanten aan de satéprikker zitten, is de taart klaar.
  5. Zet het kleine pannetje met aardbeienvocht op laag vuur. Voeg 2 theelepels suiker toe en laat het zachtjes sudderen totdat het dikker wordt. Als het dik genoeg is, giet je het mengsel in een kommetje. Zet het in de koelkast om af te koelen. Dit is de aardbeiensaus.
  6. Maak ondertussen de citroenslagroom. Mix de slagroom op hoge snelheid totdat het dik genoeg is. Voeg daarna de citroensap en poedersuiker toe totdat ze in stevige pieken blijven staan. Vouw daarna voorzichtig de citroenschil erdoorheen. Bewaar het in de koelkast.
  7. Laat de taart, nadat je deze uit de oven hebt gehaald, 10 minuten afkoelen. Draai hem daarna om, haal de bakvorm los en verwijder het bakpapier. Verdeel de aardbeiensaus naar smaak over de taart.
  8. Snij de taart in stukken en serveer met een beetje citroenslagroom.
Tags:
Next Post

Doe je masker af