Choco fudge

Recept: Choco fudge

Choco fudge is zo lekker en makkelijk om te maken! Je kan het eten als tussendoortje of er lekkere chocolademelk van maken. Ook leuk om weg te geven als cadeautje in de koude decemberdagen. 

Ingrediënten:
*120 ml gekoelde slagroom *397 gram gecondenseerde melk *500 gram melk chocoladestukjes *200 gram pure chocoladestukjes *100 gram witte chocolade

Bereiding:

  1. Vet als eerste de ovenschaal in met boter/bakspray en zet het apart.
  2. Plaats de chocoladestukjes in een kom.
  3. Giet daarna de slagroom en de gecondenseerde melk in een pan en roer tot één geheel. Verhit de pan op middelhoog vuur en roer regelmatig tot het begint te sudderen. Haal dan de pan van het vuur af en giet het mengsel over de chocoladestukjes.
  4. Laat de chocolade in de kom een beetje smelten. Roer daarna met een pannenlikker, totdat er een glad en zacht mengsel ontstaat. Giet het chocolademengsel in de ovenschaal.
  5. Smelt de witte chocola en zet het in een plastic zakje. Knip een hoekje van het zakje en maak sierlijke bewegingen over de ovenschaal en decoreer zo de chocofudge. Steek vervolgens de lepels in de chocofudge en laat het voor minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  6. Wanneer de fudge stevig is, kan je ze uit de ovenschaal snijden. Verhit een mes met heet water en snij op deze manier de chocofudge in vierkantjes met een lepel erin. De fudge kan je het beste bewaren in een luchtdicht bakje op kamertemperatuur tot 2 weken na het maken. In de vriezer kan het goed blijven tot 1 maand na het maken.

TIP: Wil je de choco fudge geven als presentje? Pak ze dan één voor één in met cellofaanfolie en een lintje met een fijne kerstwens eraan!

Enjoy!

Lees ook: ‘Ugly Christmas Sweater Watchparty!’

Tags:
Next Post

Kerstwallpaper: Let His light shine!