Chocolade hapjes

Recept: Chocolade hapjes

De kerstdagen zijn bijna voorbij. We kunnen al weer uitzien naar de jaarwisseling. De decembermaand is vol met geweldige momenten waar we met onze geliefden samenkomen. De feestdagen zijn een goede gelegenheid om Gods liefde te laten zien aan je familie, vrienden en kennissen. Dus doe voor de jaarwisseling wat extra’s en maak wat lekkers met dit heerlijke en makkelijke recept.

Ingrediënten:
* 200 gr pure chocolade *200 gr melkchocolade *100 gr witte chocolade *1,5 tsp zonnebloemolie *granaatappelpitjes *toppings voor op de chocolade *bladerdeegvellen *1 ei

Bereiding:

 1. Snij de chocolade en doe ze in 3 verschillende kommetjes.
 2. Smelt eerst de pure chocolade au bain-marie. Wanneer deze bijna is gesmolten, voeg 1 tsp zonnebloemolie toe en roer het door de chocolade heen.
 3. Wanneer de pure chocolade helemaal is gesmolten, voeg dan de melkchocoladestukjes toe en roer totdat ook deze helemaal gesmolten zijn. Bedek de kom daarna met vershoudfolie en bewaar deze apart.
 4. Smelt als laatste de witte chocolade en voeg een ½ tsp zonnebloemolie toe wanneer deze bijna gesmolten is. Doe de gesmolten chocolade daarna in een zakje of een spuitzak.
 5. Doe bakpapier in een rechthoekige ovenschaal. Schenk eerst de bruine chocolade erin en verdeel over de schaal.
 6. Spuit de witte chocolade in streepjes over de bruine chocolade en maak swirls met een satéstokje.
 7. Bestrooi het met wat granaatappelpitjes en chocoladeballetjes of met toppings naar keuze.
 8. Plaats de ovenschaal voor 45 minuten in de koelkast om hard te worden en verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
 9. Wanneer de chocolade hard is geworden, kan je de chocolade verdelen in kleinere stukken. TIP: Maak je mes warm voordat je de chocolade snijdt.
 10. Snij de chocolade in reepjes om in het bladerdeeg gevouwen te kunnen worden.
 11. Plaats de chocoladereepjes op het bladerdeeg. Maak inkepingen in het bladerdeeg (zoals te zien is in het filmpje). Vlecht daarna de bladerdeeg over de chocolade. Herhaal dit proces totdat alle bladerdeegvellen op zijn. Plaats ze daarna op een bakplaat met bakpapier.
 12. Kluts een ei in een kommetje en bestrijk het bladerdeeg daarmee. Plaats ze in de oven voor 20 minuten of totdat ze goudbruin zijn.

ENJOY de chocolade hapjes of de chocoladereepjes!

Tags: