Chocolademousse-taart

Recept: Chocolademousse taart met kersen

Geniet deze maand van een lekkere chocolademousse taart! En vergeet niet dat je zoveel lekkers niet voor jezelf kan houden. Laat anderen je waardering en liefde zien door deze taart met hen te delen. Schrijf er een mooi kaartje bij met een bemoedigende Bijbeltekst om zo ook Gods liefde te laten zien!

Ingrediënten voor de chocolademouse:
*4 gelatineblaadjes *water *200 gram pure chocoladestukjes *200 gram melk chocoladestukjes *750 ml slagroom *55 gram (½ cup) poedersuiker

Ingrediënten kersenlaag:
*350 gram kersen op siroop zonder pit *50 gram (1/4 cup) kristalsuiker *1 tbsp maïzena *2 tsp kersensap (uit pot) *1 gelatineblaadje

Ingrediënten voor de taartbodem:
*24 oreo koekjes *5 tbsp gesmolten ongezouten roomboter

Bereiding:

  1. Vet de bakvorm in met boter en verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de gelatineblaadjes alvast 10 minuten wellen in een kom met koud water. Houd de gelatineblaadjes voor de verschillende taartdelen apart.
  2. Maal daarna de oreokoekjes fijn in een blender of keukenmachine. Plaats de koekkruimels in een kom. Smelt hierna de boter in een pannetje. Let goed op dat de boter niet bruin wordt. Of smelt de boter in de magnetron. Voeg daarna de gesmolten boter toe aan de koekkruimels  en meng het goed met elkaar. Schep de koekkruimels in de bakvorm en druk stevig aan tot een gelijkmatige laag. Bak de bodem voor 20-30 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
  3. Mix in een klein kommetje de kersensiroop, suiker en maïzena met elkaar, totdat het één geheel vormt. Doe daarna een klein pannetje met de inhoud van de pot kersen op laag vuur en voeg het maïzena mengsel eraan toe. Houd het goed in de gaten en roer regelmatig. Voeg 1 gelatineblaadje toe wanneer de siroop dik genoeg is en roer totdat het volledig is opgelost. Laat het nu afkoelen. Giet daarna het mengsel in de bakvorm en verspreid het gelijkmatig over de bodem. Plaats het in de koelkast.
  4. Klop in een kom 500 ml slagroom met de poedersuiker tot er stevige pieken ontstaan.
  5. Verhit daarna 250 ml slagroom in een pannetje op laag vuur tot deze zachtjes suddert. Blijf ondertussen roeren. Haal het daarna van het vuur af. Voeg de gelatineblaadjes toe en roer totdat deze volledig zijn opgelost. Let op: wring de gelatineblaadjes wel uit voordat je ze toevoegt aan de slagroom.
  6. Giet daarna het slagroommengsel over de chocoladestukjes en meng totdat de chocolade volledig is gesmolten. Laat het chocolademengsel afkoelen en roer regelmatig.
  7. Voeg in vier delen de slagroom aan het chocolademengsel toe. Roer ondertussen met een pannenlikker, totdat het helemaal gemengd is.
  8. Voeg de mousse toe aan de bakvorm. Plaats de bakvorm voor 4-6 uur in de koelkast, zodat de mouse stevig wordt.
  9. Gebruik een mes om de rand los te maken van de bakvorm. Maak daarna de springvorm los en gebruik een spatel om de taart te verplaatsen op een bord. Tot slot kan je de taart bestrooien met cacaopoeder.

Enjoy!

Tags: