Recept: Chocolate chip ice cream cake

Vier de zomer met Nieuw Leven Online! Geniet op een warme zomeravond samen met je vrienden van deze heerlijke ijstaart. 

Ingrediënten chocolate chip cookie bodem:
*190 gram (1,5 cup) patentbloem *1/2 tsp baking soda *1/2 tsp espressopoeder *1/4 tsp zout *120 ml (1/2 cup) gesmolten ongezouten roomboter *50 gram (1/4 cup) donkerbruine basterdsuiker *100 gr (1/2 cup) kristalsuiker *1 ei *1 tsp vanille-extract *100 gram melkchocoladestukjes *100 gram pure chocoladestukjes

Ingrediënten aardbeienijs:
*500 gram bevroren aardbeien *2 tbsp kristalsuiker *360 ml slagroom *50 gram poedersuiker *397 gram gecondenseerde melk

Ingrediënten topping:
*200 gram witte chocoladestukjes *100 ml slagroom *200 gram verse aardbeien *aardbeiensap (overblijfsel van aardbeienijs) *1 tsp maizena

Bereiding chocolate chip cookie bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter.
  2. Smelt de boter in een pannetje en verhit het daarna op laag vuur tot de boter bruin wordt. Let op dat je blijft roeren, zodat de boter niet verbrandt. Laat de boter nu afkoelen, maar let op: deze moet wel vloeibaar blijven.
  3. Meng ondertussen de patentbloem, espressopoeder, baking soda en het zout met elkaar.
  4. Mix de boter en suiker totdat deze luchtig is. Voeg daarna de eieren en de vanille-extract toe. Mix ze tot een geheel. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe, 1/3 per keer, en mix ze tot een geheel.
  5. Voeg nu de chocoladestukjes toe. Vouw ze met een pannenlikker erdoorheen. Voeg ten slotte het koekjesdeeg toe aan de springvorm. Verdeel een effen laag van 1 cm over de bodem. Bak het daarna voor 15 minuten en laat het afkoelen.

Bereiding aardbeienijs:

  1. Verhit de bevroren aardbeien en de kristalsuiker in een pannetje tot het begint te koken. Zet het vuur wat zachter en laat de aardbeien voor 20 minuten sudderen. Verwijder hierna de pan van het vuur en voeg de aardbeien toe aan een andere kom. Bewaar het aardbeiensap in een aparte kom voor de topping. Blender daarna de aardbeien met een staafmixer tot een puree. Bewaar het in de koelkast om af te koelen.
  2. Als de aardbeien zijn afgekoeld, kan je beginnen om 360 ml slagroom te mixen tot er stevige pieken ontstaan. Voeg daarna de aardbeienpuree toe en mix deze tot het mengsel dikker is. Voeg daarna de gecondenseerde melk toe en mix deze door de aardbeienslagroom.
  3. Voeg het mengsel nu toe aan de springvorm met koekjesbodem en maak het glad met een pannenlikker. Bedek de taart met vershoudfolie, zoals op het filmpje. Plaats de springvorm voor 4 uur in de vriezer.

Bereiding topping:

  1. Doe als eerste de chocolade in een bakje. Verhit daarna 100 ml slagroom in een pannetje op laag vuur tot het begint te borrelen aan de zijkant van de pan. Giet nu de slagroom over de chocolade en wacht 1 minuut. Roer het tot een geheel. Giet het mengsel in de springvorm en bedek het met wat aardbeienschijfjes. Bewaar de taart voor 1 uur in de koelkast of totdat je deze gaat serveren.
  2. Verhit de aardbeiensap op middelhoog vuur en voeg de maizena toe. Roer het tot het dikker is. Wanneer je de taart gaat eten, kan je deze aardbeiensaus eroverheen verdelen.
Enjoy!

Lees ook: ‘Recept: Honing-mosterd wrap’

Tags:
Next Post

Wonderen: ga van onmogelijk naar mogelijk!