Recept: Citroencrème tartelettes

De tijd gaat echt supersnel. Voor je het weet is zomer alweer voorbij. Maar gelukkig kost dit recept niet veel tijd en kan je het lekker snel tussendoor maken. Het is een lekker en fris lenterecept. Van dit recept kan je alleen maar smullen! 

Ingrediënten:
*10 roomboter bladerdeegvellen *1/2 cup mascarpone *1/2 cup lemon curd *1 cup gekoelde slagroom *4 tbsp poedersuiker *ei *250 gram frambozen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius en haal de bladerdeegvellen uit de verpakking.
  2. Pak een muffinvorm erbij en vet deze in met boter. Plaats daarna de bladerdeegvellen in de muffinvorm en druk de randjes goed aan. Prik gaatjes met een vork aan de onderkant en zijkanten, zodat ze niet opbollen tijdens het bakken. Bestrijk hierna het bladerdeeg met een geklopt ei. Ten slotte plaats je ze in de oven voor 20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. Daarna is het belangrijk dat ze helemaal afkoelen. Haal de bladerdeegvormpjes na 10 minuten uit de muffinvorm en laat ze daarna verder afkoelen.
  3. Ondertussen kan je beginnen aan de citroencrème. Voeg de mascarpone en poedersuiker toe in een kom en mix het met een mixer op de middelste stand totdat het glad is. Voeg daarna de lemon curd toe en mix het totdat het weer een geheel is. Giet daarna langzaam de slagroom toe en mix het op een lage snelheid totdat het mengsel wat dikker is. Verhoog hierna de snelheid geleidelijk naar de middelste stand en daarna de hoogste stand, totdat er zachte pieken ontstaan. Plaats het mengsel in de koelkast totdat je de gebakjes gaat vullen.
  4. Pak de bladerdeeggebakjes erbij. Schep de citroencrème erin met een lepel en verdeel de frambozen over de gebakjes. Als laatste kan je de gebakjes nog bestrooien met wat poedersuiker.

Voor de beste smaak raden we je aan de gebakjes meteen op te eten. Enjoy!

Tags:
Next Post

Een ouderwetse opvoeding is niet slecht