Recept: Dutch Baby Pancakes

Dutch Baby Pancakes: het perfecte alternatief voor een heerlijke brunch of als dessert. Misschien houd je er niet van om pannenkoeken te bakken of lukt het je gewoon niet om ze goed om te draaien in de pan. Met dit recept maak je binnen een handomdraai een lekkere en indrukwekkende pannenkoek. 

Ingrediënten coffee caramel Dutch baby:
*3 eieren *160 ml (2/3 cup) halfvolle melk *90 gram (2/3 cup) patentbloem *2,5 tsp espresso (1,5 tbsp espressopoeder in 1 tbsp heet water) *1/2 tsp vanille-extract *1/8 tsp zout * 4 tbsp suiker *1,5 tbsp ongezouten roomboter *vanille-ijs *pure chocoladeschaafsel *karamelsiroop

Ingrediënten vanilla berries Dutch baby:
*3 eieren *160 ml (2/3 cup) halfvolle melk *90 gram (2/3 cup) patentbloem *2,5 tsp vanille-extract *1/2 tsp citroensap *1/8 tsp zout * 4 tbsp suiker *1,5 tbsp ongezouten roomboter *poedersuiker *blauwe bessen *aardbeien *vanille-ijs

Bereiding coffee caramel Dutch baby:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius met daarin een gietijzeren pan of een glazen ovenschaal.
  2. Voeg als eerste de eieren, espresso en vanille-extract samen en pulseer tot een luchtig mengsel. Voeg daarna de melk, patentbloem, suiker en het zoet toe aan de blender en pulseer totdat het beslag glad is zonder klonten. TIP: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn om klonten te voorkomen.
  3. Neem je pan uit de oven en laat de boter in de pan smelten. Bedek de bodem en de rand met boter. Voeg daarna het mengsel toe en plaats de pan meteen in de oven. Bak het 18-25 minuten of totdat de randen gerezen zijn en de binnenkant doorbakken en luchtig is.
  4. Zet de oven daarna uit en laat de pan nog 5 minuten in de oven staan. Eenmaal uit de oven zal de Dutch baby langzaam inzakken, maar dat hoort erbij! Decoreer de Dutch Baby met wat vanille-ijs, chocoladeschaafsel en karamelsiroop.

Bereiding vanilla berries Dutch baby:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius met daarin een gietijzeren pan of een glazen ovenschaal.
  2. Voeg als eerste de eieren, citroensap en vanille-extract toe en pulseer het tot een luchtig mengsel. Voeg daarna de melk, patentbloem, suiker en het zout toe aan de blender en pulseer totdat het beslag glad is zonder klonten. TIP: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn om klonten te voorkomen.
  3. Neem je pan uit de oven en laat de boter in de pan smelten. Bedek de bodem en de rand met boter. Voeg daarna het mengsel toe en plaats de pan meteen in de oven. Bak het 18-25 minuten of totdat de randen gerezen zijn en de binnenkant doorbakken en luchtig zijn.
  4. Zet de oven daarna uit en laat de pan nog 5 minuten in de oven staan. Eenmaal uit de oven zal de Dutch baby langzaam inzakken, maar dat hoort erbij! Decoreer de Dutch Baby met wat ijs, aardbeien, bosbessen en poedersuiker.
Tags:
Next Post

Uit de nood