French-toast-chocomascarpone

Recept: French toast met chocomascarpone

Pasen is een echt feest, want Jezus is opgestaan! Het is belangrijk om hierbij stil te staan en het ook echt te vieren. Een leuk paasontbijt of een lekkere paasbrunch is een mooi moment om met je gezin of huisgenoten stil te staan bij het paasfeest. Dit recept is een lekkere binnenkomer en gelukkig niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten voor de French toast:
*2/3 cup patentbloem *1,5 cup melk *4 tbsp kristalsuiker *4 tbsp gesmolten ongezouten roomboter *4 tsp vanille-extract *2 tsp kaneelpoeder *1/2 tsp zout *2 grote eieren (op kamertemperatuur) *briochebrood

Ingrediënten voor chocomascarpone crème:
*250 gram mascarpone *1/4 cup poedersuiker *2tbsp smeuïge hazelnootchocopasta

Garnering:
*Aardbeien *Poedersuiker *Boter om mee te bakken

Bereiding:

  1. Voeg in een kom de mascarpone, poedersuiker en de chocopasta toe. Roer met een pannenlikker tot één geheel. Schep het mengsel in een spuitzak en leg het in de koelkast.
  2. Voeg in een andere kom de melk, kristalsuiker, gesmolten ongezouten roomboter, vanille-extract, kaneelpoeder, zout en patentbloem toe en mix het tot een glad beslag. Kluts de eieren en mix ze daarna door het beslag. Giet daarna het beslag in een ovenschaal.
  3. Snijd het briochebrood in sneetjes van ongeveer 1,5 cm.
  4. Laat de sneetjes briochebrood in het beslag weken (10 seconden per kant) en leg ze daarna op een bord.
  5. Verhit een koekenpan op middellaag vuur en smelt wat boter, zodat de sneetjes niet blijven plakken. Bak de sneetjes, totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten.
  6. Serveer de French toast met een toefje chocomascarpone crème en poedersuiker. Doe er wat gesneden aardbeien bij om het helemaal af te maken.

Enjoy!

Tags: