Honing-Mosterd-wrap

Recept: Honing-mosterd wrap

Geniet deze maand van een heerlijke honing-mosterd wrap! Dit recept is geschikt voor verschillende momenten. Eet de wrap als lunch of als avondeten met wat extra gerechten erbij. Denk dan aan een maiskolf met cajunboter en/of  wat lekkere friet. 

Ingrediënten kip:
*150 gram gekruide paneermeel *400 gram kipdijfilet *2 tbsp meel *1 ei *1 tbsp mayonaise *1,5 tbsp mosterd *1/2 tsp zout *1/2 tsp zwarte peper

Ingrediënten honing-mosterdsaus:
*1/4 cup mayonaise *1/4 cup mosterd *2 tbsp honing *paprikapoeder

Ingrediënten wrap:
*6 tortillavellen *12 plakjes gebakken ontbijtspek *6 plakjes cheddarkaas *2 tomaten gesneden in schijfjes *100 gram voorgesneden ijsbergsla *1/2 rode ui gesneden in schijfjes

Ingrediënten maiskolf:
*4 gekookte maiskolven *60 gram gesmolten ongezouten roomboter *2 tsp cajun kruidenmix

Bereiding kip:

  1. Maak de kip schoon en snijd deze in stukjes.
  2. Meng 2 tbsp meel, 1 ei, 1 tbsp mayonaise, 1 1/2 tbsp dijonmosterd, 1/2 tsp zout en 1/2 tsp zwarte peper in een kom en voeg daar de kip aan toe. Leg wat paneermeel in een schaal en paneer de kip.
  3. Bak de kipstukken in een koekenpan met zonnebloemolie tot ze helemaal gaar zijn. Laat ze daarna uitlekken op een rooster.

Bereiding honing-mosterdsaus:

  1. Meng 1/4 cup dijonmosterd, 1/4 cup mayonaise, 2 tbsp honing en een beetje paprikapoeder in een kom.
  2. Bewaar het in de koelkast.

Bereiding wraps:

  1. Pak eerst een tortillavel. Leg nu de kip, het ontbijtspek en de cheddarkaas erop. Doe daarna wat sla, tomaat en rode ui erop. Schep de saus eroverheen. Vouw de tortilla dicht zoals op het filmpje.
  2. Toast de wrap voor 1 minuut onder de paninigrill, of totdat er grill-strepen zichtbaar zijn.

Bereiding maiskolf:

  1. Snijd als eerste de maiskolven door de helft.
  2. Smelt daarna de boter en voeg de cajun kruidenmix toe.
  3. Bestrijk nu de maiskolven met het botermengsel.
Enjoy!
Tags:
Vorig artikel

Maak het beste van elke dag

Volgend artikel

Het vaderschap