Recept: Kerstkoekjes

De kersttijd is weer aangebroken. Een tijd van gezelligheid en het geven van liefde. Een tijd waarin we stilstaan bij de geboorte van Jezus Christus. Toch staat de kersttijd bij veel mensen ook in het teken van eenzaamheid en verdriet. Juist in deze periode mogen we hen een hart onder de riem steken.

Laten we extra ons best doen om hen de liefde te laten ervaren die Jezus ook aan ons heeft gegeven. Neem deze kersttijd de tijd om wat liefs te doen voor een ander. Denk aan die collega die een zwaar jaar heeft gehad. Of die buurman aan het einde van de straat die je maar een paar keer in het jaar ziet.

Geef een zakje met versgebakken koekjes met daarbij een mooi kerstkaartje, waarin je kan vertellen dat God van hen houdt! Dit recept is goed voor ongeveer 60 koekjes. Dus je lijst hoeft niet bescheiden te zijn. Mocht dat toch te veel zijn, dan kan je de ingrediënten voor de koekdeeg halveren.

Koekdeeg:
* 2 cup zachte gezouten roomboter * 2 cup kristalsuiker * 2 eieren * 1,5 tsp vanille-extract * ½ tsp amandelextract * 6 cups patentbloem * 4 tsp bakpoeder

Glazuur
* 750 gram gezeefde poedersuiker * 1/4 cup maissiroop * 1 tsp amandelextract * 1/4 cup melk * Kleurstof

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
 2. Mix de suiker en boter tot een luchtig mengsel, totdat de suiker bijna is opgelost.
 3. Voeg de eieren, de vanille- en amandelextract toe en mix totdat de vloeistof goed in het mengsel is opgenomen.
 4. Voeg nu de bakpoeder toe en mix totdat het één geheel is.
 5. Voeg de patentbloem toe (2 cups per keer) en mix totdat het deeg één geheel is.
 6. Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dikte op een oppervlakte bestrooid met een beetje bloem.
 7. Zet de uitsteekvormpjes in de bloem en schud de overtollige bloem af, zodat het deeg niet blijft plakken aan de vormpjes. Plaats de uitgesneden koekjes op een bakplaat met bakpapier.
 8. Bak de koekjes voor 7 minuten in de voorverwarmde oven. Let op dat je ze niet te lang laat bakken, want ze moeten vanbinnen nog zacht zijn. De koekrandjes mogen niet bruin worden. Laat de koekjes volledig afkoelen op een afkoelrek, voordat je begint met decoreren.
 9. Voor het glazuur: mix de poedersuiker, maissiroop, amandelextract en de melk met een garde, totdat het één geheel is. Om te checken of het glazuur de juiste dikte heeft, kan je met een lepel een streep maken in het midden. Als het glazuur na 20-30 seconden weer glad is, dan heeft het de juiste dikte. TIP: Voeg 1 tsp melk toe om het glazuur vloeibaarder te maken. Voeg 1 tsp poedersuiker per keer toe om het glazuur dikker te maken.
 10. Verdeel het glazuur in kommetjes en doe er kleurstof in. Zo kan je de kleur maken die je zelf wilt. Bewaar het glazuur na het mengen van de kleuren in ziplock-zakjes, zodat het niet uitdroogt.
 11. Knip een klein puntje van het zakje om de koekjes te decoreren. De koekjes kunnen meteen gegeten worden. Wil je de koekjes opstapelen? Laat ze dan even een nachtje drogen.

VEEL plezier met versieren en vooral met eten!

Tags:
Next Post

Levens veranderd door Jezus Christus DEEL 1