Kip-Enchilada

Recept: Kip Enchilada’s

In deze tijd is het altijd goed om het thuis extra gezellig te maken. Er zijn veel dingen die je gezellig met je familie of vrienden thuis kan doen, zoals leuke etentjes. Dit lekkere recept is het onmisbare ingrediënt voor een geslaagde avond. Doe je best en maak er een gezellige avond van!

Ingrediënten rode enchiladasaus:
*4 tbsp zonnebloemolie *6 tbsp patentbloem *6 tbsp paprikapoeder mild * 1 tbsp cayennepeper *1 tbsp suiker *1 tsp knoflookpoeder *1 tsp zout *1/2 tsp komijnpoeder *1/2 tsp oregano *1 liter kipbouillon

Ingrediënten kip:
*450 gr kipfilethaasjes *1/2 ui middelgroot *3 teentjes knoflook *gemalen zout *gemalen peper *oregano *cayennepeper *200 gram mais

Ingrediënten enchilada’s:
*8 medium tortillavellen *300 gram geraspte kaas

Ingrediënten garnering:
*2 tomaten *1/2 rode ui *1 avocado *250 gram sour cream

Bereiding enchiladasaus:

  1. Mix de kruiden in een kommetje (paprikapoeder mild, cayennepeper, suiker, knoflookpoeder, zout, komijnpoeder en oregano).
  2. Verhit een pannetje met zonnebloemolie op middelhoog vuur en voeg daarna de patentbloem toe. Roer het met een garde totdat het een papje vormt.
  3. Pak het kommetje met kruiden erbij en mix het met het meelmengsel.
  4. Voeg de kipbouillon beetje bij beetje toe en mix het met een garde om klonten te voorkomen.
  5. Laat de saus daarna voor 10-15 minuten sudderen op laag vuur of totdat de saus dik genoeg is. Roer af en toe door de saus om te voorkomen dat de onderkant aanbrandt.

Bereiding kip:

  1. Kruid de kipfilet met zout en peper.
  2. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip daarin tot deze gaar is.
  3. Doe de kip daarna in een kom. Gebruik een vork om de kip uit elkaar te trekken, zodat je kleine stukjes kip krijgt.
  4. Snijd de ui in kleine blokjes en pers de teentjes knoflook. Fruit ze daarna in een pan met een beetje zonnebloemolie.
  5. Voeg daarna de kipstukjes, de kruiden en de mais toe. Roerbak het voor een paar minuten totdat het goed gemengd is.

Bereiding enchilada’s:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en schep wat enchiladasaus over de bodem van de ovenschaal.
  2. Leg een tortillavel voor je neer en verdeel daar 2 tbsp enchiladasaus over. Verdeel daarna de kip over het midden van de tortilla en strooi er geraspte kaas over en rol de tortilla op en plaats het in een ovenschaal. En herhaal dit proces totdat de tortilla’s op zijn.
  3. Giet de rest van de saus over de tortilla’s en strooi de rest van de kaas eroverheen. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven of totdat de randjes een beetje knapperig zijn.
  4. Laat de enchiladas even afkoelen voordat je begint met eten.

Garnering:

  1. Snijd de tomaten, rode ui en avocado in kleine blokjes en doe ze in een kommetje. Pers het sap van een kwart van de limoen eroverheen en strooi er wat gemalen peper en zout op. Hussel het nu door elkaar en verdeel het over de enchiladas.
  2. Snijd de rest van de limoen in partjes en verdeel ze het over de enchilada’s. Of serveer ze in een apart kommetje.
  3. Doe de sour cream in een kommetje, zodat iedereen die zelf naar wens kan opscheppen.

Enjoy!

Tags: